Országos Adventi Pénzadománygyűjtés

Én is segítek!

Csatlakozz az országos ünnepi összefogáshoz, hogy a hétköznapokban is segíteni tudjuk a nélkülözőket és bajbajutottakat!

2017-ben 22. alkalommal indítottuk el Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket. A felhívás emblémája, a szeretet.éhség. tört mézeskalácsszív évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével:
a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával. Ez, az egyre szélesedő ünnepi összefogás teszi lehetővé, hogy a Segélyszervezet akkor is hatékonyan tudja segíteni a nélkülözőket és bajba jutottakat, mikor karácsony fényei már távolinak tűnnek.


A gyűjtést 2017-ben is hármas célkitűzéssel indítottuk:

Évente családok tízezreinek nyújtunk kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonainkban családok százainak biztosítunk lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. És ami talán a legelőremutatóbb: az esélyteremtés, a valódi kitörési pontok a szegénységből. Hogy az állásukat elvesztett családfenntartókat segítsük a munkakeresésben, hogy a gyermekeknek segítsünk a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. Egy-egy családdal akár éveken át foglalkozunk, hogy önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak. 


Hogyan lehetett csatlakozni?

Honlapunkon néhány klikkel gyorsan és biztonságosan adományozhatsz.


1353-as adományvonalra indított minden hívás vagy sms 250 forint adományt jelentett.


Átutalással a 11705008-20464565-ös adományszámlaszámra

vagy

csekkes befizetéssel. További információ itt.


Tesco áruházának kasszájánál vásárolható 250 forintos adománykupon megvételével.


A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba dobott adománnyal vagy a mellette található csekken.


Az Adventi Ünnep a Bazilikánál karácsonyi vásárban 11. 24. és 12.23. között működő adománypontunknál bedobott adománnyal, illetve az itt kapható szeretet.éhség. termékek megvásárlásával. Adománypontunknál nemcsak önkénteseinkkel találkozhatsz, de egy különleges mézeskalácsszívvel is gazdagabb lehetsz.


Az Operaház Diótörő Fesztiválján, idén nem csak az Operánál, hanem az Erkel Színháznál várja a látogatókat helyben kapható forraltbor és más finomságok megvásárlásával.


Önkéntesként továbbra is segítheted munkánkat. Itt jelentkezhetsz!


Facebook közösségünk tagjaként: így minden fejleményről rögtön értesülsz, és minden megosztással segíthetsz

Videó

Hírek

Idén karácsonykor is megajándékozza a marosvásárhelyi idősek otthona lakóit, illetve a Lazarenum Alapítvány által támogatott szegény sorsú és árva gyermekeket a Segélyszervezet.
Több mint 30 gyermek számára szervezett élményekben gazdag programot az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén található Adománypontján.
A Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és a Segélyszervezet munkatársai 60 rossz szociális körülmények között élő családnak adtak át tartósélelmiszerekből álló ajándékcsomagokat.

Partnerek

Kiemelt cím

szeretet.éhség.