Beregszászi Jótékonysági Félmaraton - 2017

Én is segítek!

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2015-ben hagyományteremtő szándékkal szervezte meg az első Beregszászi Jótékonysági Félmaraton közösségi futóeseményét Kárpátalján. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a magyar közvélemény figyelmét a háború nyomán tovább romló gazdasági helyzetű szomszédos országban nélkülöző családokra, a segítségnyújtás fontosságára. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1998 óta segít állandó jelenléttel Kárpátalján. Beregszászi központunk tevékenysége ma már messze túlmutat a kezdeti, árvizek idején nyújtott humanitárius segítségen: számos felzárkózást elősegítő programmal és rendszeres segélyakciókkal segítjük a rászorulókat, különös tekintettel a gyerekekre és idősekre. A téli tüzelő, élelmiszer- és higiéniás csomagok, taneszközök formájában nyújtott segítség, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett fejlesztő foglalkozások mellett az ukrajnai krízishelyzet kirobbanása óta a Segélyszervezet nagyszabású humanitárius segélyprogramot indított nemzetközi partnerszervezetek és hazai donorok támogatásából, és immár több, mint 1 milliárd forint értékben segítette a program keretében a kelet-ukrajnai és kárpátaljai bajbajutott családokat. 

A régióban egyedüli közösségi futórendezvény a megelőző mindkét évben több mint 300 résztvevőt vonzott, többségében kárpátaljai iskolásokat, családokat, sportembereket, akik a legkülönbözőbb távokon álltak rajthoz. 2017-ben a futóesemény a BeregFest Fesztivál keretében - de továbbra is a Segélyszervezet önálló szervezésű eseményeként - kerül megrendezésre.


Az esemény részletei:

Időpont: 2017.szeptember 30.
Futóverseny: 9-12 óráig

Helyszín: Ukrajna, Makkosjánosi, Barna György stadion

Távok, útvonal, díjazás:

Gyerek távok: 
800 m – Élményfutás 12-14 éves gyermekek számára, versenyidőt nem mérünk. A 800 m-es távon csapatokat indító iskolák díjazásban részesülnek.
3 km – egyéni időmérés, egyéni díjazás (1-3.helyezettek)
Felnőtt távok: 
5 km, 10 km, 21,1 km - egyéni időmérés, egyéni díjazás (1-3.helyezettek)

Minden résztvevő pólót kap ajándékba. 

Programterv:
A futóeseményt a délelőtt folyamán rendezzük, 9 órás kezdéssel. 
Az egyes távok pontos start idejéről hamarosan részletes információt adunk ezen az oldalon. 
Az eredményhirdetés 15 órakor lesz.
Az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében a délután folyamán a Segélyszervezet önkéntese, Vastag Csaba ad élő koncertet.
A BeregFest esemény szervezői számos programmal készülnek az egész nap folyamán: lesz szüreti bál, borkóstoló, sportversenyek, népi együttesek, gyermekprogramok, open-air disco stb. 

Regisztráció:
A különböző versenytávokra előzetesen regisztrálni ITT lehet.
A rajtcsomag átvétel a helyszínen szeptember 29-én és 30-án, a verseny előtt lehetséges.

Részvételi díj: A jótékonysági futás karitatív jellegénél fogva kezdettől INGYENES, nevezési díj nincs. A Segélyszervezet ugyanakkor meg kívánja teremteni a lehetőségét annak, hogy Magyarországon bárki kifejezhesse szolidaritását a nehéz sorsú kárpátaljai családok iránt. 
Ide kattintva lehet csatlakozni az adománygyűjtéshez:

 


Egyéb információk

Szállás: A Magyarországról érkező futók számára a korai start miatt mindenképpen pénteki érkezést javaslunk. Elérhető szállások a környéken: Hotel Helikon; összes szállás Beregszászon

Beutazás: Ukrajnába vízummentes a beutazás, de útlevél szükséges. A határon előfordulnak torlódások, várakozási idővel érdemes számolni.

Fizető eszköz: hrivnya, szombat délig váltható a bankokban, hivatalos váltóhelyeken.

Hírek

Szeptember utolsó napján harmadik alkalommal startol el a Beregszászi Jótékonysági Félmaraton, ahol a futók a szolidaritás, a rászorulók támogatásának fontosságára hívják fel a figyelmet. 

Partnerek