Segítség a kárpátaljai családoknak

Én is segítek!

Gyűjtést indítottunk a kárpátaljai nélkülöző gyerekekért, családokért. Célunk, hogy felhívjuk a közvélemény figyelmét a háború sújtotta, nehéz gazdasági helyzetű szomszédos országban élő nélkülözőkre és a segítségnyújtás fontosságára.

Az Ökumenikus Segélyszervezet két évtizede segíti Kárpátalján a legszegényebbeket, de az utóbbi években egyre több magyar család fordul hozzánk élelmiszer, illetve téli tüzelő támogatásért. A kézzelfogható segítség mellett a beregszászi központunk munkatársai 70-80 gyerek számára rendszeres fejlesztő foglalkozásokat tartanak. 

Mire fordítjuk adományodat?

Probléma - egyre több család nehéz helyzetben

A Beregszászi Járásban a kisjövedelmű családok száma több mint másfélszeresére emelkedett 2010 és 2018 között. Egyre nagyobb nehézséget jelent a család létminimum szinten történő tartása, a mindennapi étkezés biztosítása, ruházkodás, a rezsi költségek kifizetése, a gyerekek beiskoláztatása. Az őszi-téli időszak még nagyobb nehézséget jelent a családoknak. A gáz- és téli tüzelő (szén, tűzifa) árának folyamatos növekedése még jobban megterheli az amúgy is alacsony jövedelemmel rendelkező családokat, nem ritka, hogy választaniuk kell: kifizetik a gázszámlát vagy ezt az összeget élelmiszerre, a gyerek téli lábbelijének megvásárlására fordítják. 

Egész évben fejlesztő foglalkozások gyerekeknek

A kézzelfogható krízistámogatások mellett az elmúlt időszakban felértékelődött a Segélyszervezet gyermekek felzárkózását segítő programja is. Helyi központunk hat éve folytat gyermekfejlesztő foglalkozásokat, melyeket 70-80 gyerek látogat rendszeresen. A fejlesztő programban részt vevő gyerekek hátrányos, nehéz anyagi és szociális körülmények között lévő családokból származnak. 

A hátrányokkal induló gyermekek, amennyiben nem kapnak segítséget a felzárkózásban, az így is nehéz helyzetüket tovább rontják azzal, hogy folyamatosan hiányozni fognak az iskolából, emiatt korai iskolaelhagyókká válhatnak.

Hogyan segít támogatásod?

A beérkező adományokat téli élelmiszer segélyakciónkra, tűzifatámogatásra, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programunk finanszírozására fordítjuk.

Kárpátaljai segélyprogramunkat bankkártyával itt, az oldal tetején található adományozói dobozban,

vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára utalással tudod támogatni, a közlemény rovatban "Kárpátalja" megjelöléssel. 

Beregszászi Jótékonysági Félmaraton részleteiről, nevezésről itt tudsz bővebben olvasni.

Hírek

A tüzelő és élelmiszer-segélyakcióhoz közel 9 millió forinttal járultak hozzá idén ősszel az adományozók.
A segélyszervezet pénzadománygyűjtést indított a 1353-as adományvonalon, melyhez nagyszabású közösségi futóesemény, az ötödszörre megszervezett Beregszászi Jótékonysági Félmaraton is kapcsolódott.
Él a 1353-as adományvonal: a sportverseny a szolidaritásra és az összefogásra hívja föl a figyelmet.