Beregszászi Jótékonysági Félmaraton - 2019

Én is segítek!

Csatlakozz Te is a kárpátaljai jótékonysági futóeseményünkhöz!

2019. szeptember 28-án ötödik alkalommal szervezzük meg a Beregszászi Jótékonysági Félmaratont. A régió egyetlen, különleges élményt nyújtó futórendezvényén a gyerekek és felnőttek is több táv közül választhatnak, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideálisat.
Célunk, hogy felhívjuk a magyar közvélemény figyelmét a háború sújtotta, nehéz gazdasági helyzetű szomszédos országban élő nélkülöző családokra és a segítségnyújtás fontosságára. 
A versenyre a nevezés ingyenes! Ugyanakkor kérjük, adományoddal támogasd a Segélyszervezet kárpátaljai bajbajutott családokat segítő munkáját.


Az esemény részletei

A közösségi futórendezvény a megelőző években közel 500 résztvevőt vonzott, többségében kárpátaljai iskolásokat, családokat, sportembereket, akik a legkülönbözőbb távokon álltak rajthoz. 2019-ben a futóesemény már harmadik alkalommal a makkosjánosi BeregFest keretében - de továbbra is a Segélyszervezet önálló szervezésű eseményeként - kerül megrendezésre. A BeregFest szervezői számos programmal készülnek a nap folyamán: szüreti bál, borkóstoló, sportversenyek, népi együttesek, gyermekprogramok, open-air disco stb. 


Távok, útvonal, díjazás

 


Regisztráció, adományozás

A különböző versenytávokra hamarosan indul a regisztráció! A linket ezen az oldalon tesszük majd közzé.
Részvételi díj: A jótékonysági futás karitatív jellegénél fogva kezdettől INGYENES, nevezési díj nincs. A Segélyszervezet ugyanakkor meg kívánja teremteni a lehetőségét annak, hogy Magyarországon bárki kifejezhesse szolidaritását a nehéz sorsú kárpátaljai családok iránt. 
Itt, az oldal tetején lehet csatlakozni az adománygyűjtéshez.

 


A Segélyszervezet Kárpátalján

Az Ökumenikus Segélyszervezet 1998 óta segít állandó jelenléttel Kárpátalján. Beregszászi központunk tevékenysége ma már messze túlmutat a kezdeti, árvizek idején nyújtott humanitárius segítségen: számos felzárkózást elősegítő programmal és rendszeres segélyakciókkal segítjük a rászorulókat, különös tekintettel a gyerekekre és idősekre. A téli tüzelő, élelmiszer- és higiéniás csomagok, taneszközök formájában nyújtott segítség, valamint a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervezett fejlesztő foglalkozások mellett az ukrajnai krízishelyzet kirobbanása óta a Segélyszervezet nagyszabású humanitárius segélyprogramot indított nemzetközi partnerszervezetek és hazai donorok támogatásából, és immár több, mint 1 milliárd forint értékben segítette a program keretében a kelet-ukrajnai és kárpátaljai bajbajutott családokat. 


Egyéb információk

Szállás: A Magyarországról érkező futók számára a korai start miatt mindenképpen pénteki érkezést javaslunk. Elérhető szállások a környéken: Hotel Helikon; összes szállás Beregszászon

Beutazás: Ukrajnába vízummentes a beutazás, de útlevél szükséges. A határon előfordulnak torlódások, várakozási idővel érdemes számolni.

Fizető eszköz: hrivnya, szombat délig váltható a bankokban, hivatalos váltóhelyeken.

Helyi idő: Közép-Európai idő +1 óra

Hírek

Él a 1353-as adományvonal: a sportverseny a szolidaritásra és az összefogásra hívja föl a figyelmet.
Szeptember utolsó napján harmadik alkalommal startol el a Beregszászi Jótékonysági Félmaraton, ahol a futók a szolidaritás, a rászorulók támogatásának fontosságára hívják fel a figyelmet. 
A tavaly ősszel hagyományteremtő szándékkal elindított futóverseny után idén másodjára is megrendezték a Beregszászi Jótékonysági Félmaratont.

Partnerek