Kiemelt programok

Tevékenységünk számos területén működtetünk olyan projekteket, melyek nagyságrendjüknél, újszerűségüknél vagy éppen komplexitásuknál fogva stratégiai fontosságúak, azaz kiemelt programként kezeljük őket.

  • 2012. márciusban indult eddigi legnagyobb hazai szociális projektünk, a TANDEM program (azaz Támogatás – Alap – Növekedés – Döntés – Együttműködés – Munka), amely a dán Velux Alapítványok támogatásával és a DanChurchAid közreműködésével valósul meg. A program a hátrányos helyzetű gyermekek és családok társadalmi reintegrációját, és a magyar szociális ellátórendszer meglévő hiányosságainak pótlását hivatott elősegíteni.
  • Országos modellprogram a Somogy megyei Kastélyosdombón - a többlépcsős program olyan támogatási elemeket tartalmaz - felkészítés, háztáji gazdálkodás elméleti és gyakorlati képzése, mentorálás, térségi letelepedés előkészítése, gyermekfejlesztő foglalkozások -, amelynek eredményeként a családok véglegesen elhagyhatják a szociális ellátórendszert és önálló életet kezdhetnek.
  • Modellprogram az új szintetikus drogok hatóanyagainak felderítésére. További cél az információcsere felgyorsítása az új pszichoaktív szerekre vonatkozólag a nemzeti hatóságok, civil szervezetek és EU ügynökségek között, valamint a droghasználók gondozását végző szervezetek közötti együttműködések fejlesztése.
  • A 2017-ben indult „Felhőtlen felnőttkor” keretében a Segélyszervezet a korábban felhalmozott tudásra és tapasztalatra alapozva több helyszínen, különböző szolgáltatásokkal igyekszik visszaállítani a családok egységét, kiegyensúlyozott működését, illetve megerősíteni eredeti funkcióit, tagjainak testi-lelki védelmét ellátó nélkülözhetetlen feladatát.