Adománygyűjtés az indonéziai cunami károsultjai javára

Én is segítek!

Adománygyűjtést hirdetünk az Indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére: a mintegy 120 szervezetet tömörítő genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programjához járulunk hozzá.

Az ACT Alliance a pénteki természeti katasztrófát követő órákban azonnali nemzetközi összefogást kezdeményezett, illetve a térségben jelen lévő tagszervezetei – köztük a koordinációt ellátó ACT Alliance Indonezia Fórumának helyi tagszervezete, a Pelkesi/ICAHS and YEU – megkezdték a szükségletek felmérését és a humanitárius gyorssegélyezés előkészítését, a következő órákban 500 család számára osztanak ki élélmiszercsomagokat. A helyszínen dolgozóktól érkező, folyamatosan frissülő jelentések szerint az egészségügyi és mentőcsapatok által végzett életmentő munka mellett, az élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer, takaró, ruha és gyógyszer ellátás terén is szükség van a nemzetközi segítségre.      

Mint ismeretes, szeptember 28-án egy 7,5-ös erősségű földrengés következtében pusztító erejű cunami söpört végig az Indonéz szigetvilágon. A több mint másfél millió embert érintő természeti katasztrófa áldozatainak száma óráról órára nő, szakértők szerint több ezer lehet a halottak száma. Hatalmas károkat szenvedett a régió infrastruktúrája, a legnagyobb pusztítást a Sulawesi szigeten található Palu és Donggala városok szenvedték el. 

Kérjük, ha teheti, csatlakozzon a nemzetközi szolidaritási akcióhoz!
Adományozni itt, az oldal tetején lehet, vagy a11705008-20464565 számlaszámon átutalással és csekkbefizetéssel. A közleményrovatban kérjük feltüntetni: „Indonézia”. 

Hírek

Adománygyűjtést hirdet az Indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet.