Adománygyűjtés a lakocsai viharkárosultaknak

Gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet, hogy minél jelentősebb támogatást tudjon nyújtani a július 7-ei vihar károsultjainak Lakócsán. A szervezet egyúttal rendkívüli humanitárius keretéből 2 millió forintos forrást különített el, mellyel az önkormányzattal együttműködésben azonnali segítséget nyújt a Somogy megyei hátrányos helyzetű településnek.  

A Segélyszervezet a viharkárokat követően felméréseket végzett a településen, ahol több tucat lakóházban keletkezett jelentős kár a július eleji viharok következtében. Egyes épületek esetében a fél tetőszerkezetet rombolta le a rendkívüli erejű szél, míg más otthonok szobái azért váltak lakhatatlanná, mert a lezúduló csapadék súlya alatt beszakadt a mennyezet. 

A segélyakció keretében Segélyszervezetünk elsősorban a házak tetőinek helyreállításában szeretne segítséget nyújtani a hátrányos helyzetű település károsult családjainak, és ehhez kérjük az adományozók támogatását.

Segélyprogramunkat online adományozással vagy banki átutalással a 11705008-20464565-os OTP számlaszámra, a közlemény rovatban "Viharkár" megjelöléssel lehet támogatni.