Álláskeresők támogatása - 2015

A családoknak segítő intézményeinkben folyamatosan zajló munkakeresési tanácsadás, tréning, segítségnyújtás mellett 2015-ben új humánerőforrás központot nyitottunk Sopronban, illetve folytatódott a nagyszabású Soproni Jóleső Segítség program is. Az év folyamán így országszerte 7 ingyenes Álláskereső Napot szerveztünk, és különféle rendezvényeken összesen 7500 álláskereső találkozhatott szakértőinkkel.


Álláskereső kékszámmal, országos roadshow-val és attitűdfelmérő online kérdőívvel folytódott az álláskeresők támogatását célzó Soproni Jóleső Segítség program. A HEINEKEN Hungária által 100 millió forinttal támogatott kampány, melynek szakmai partnere a Segélyszervezet Ygen Humánerőforrás Központja álláskeresők ezreinek üzeni: van kiút!
A programunk ezért személyre szabott tanácsadással és tréninggel támogatta azokat, akik aktívan tenni akarnak helyzetük megváltoztatásáért. Így 2015-ben több sáz álláskereső juthatott munkához a sikeres szemléletformálás után. 

Budapesten, Miskolcon, Szolnokon és Sopronban is önálló irodákban várták szakértőink az álláskeresőket egész évben. A projektstáb nagy hangsúlyt helyez a partnerekkel történő együttműködések kialakítása és az ügyfélbevonásokra is. 2015-ben az Ygen Humánerőforrás Központ 377 ügyféllel foglalkozott, akik összesen 2.675 tanácsadási alkalmon vettek részt.

Februártól pedig egy roadshow keretében az érdeklődők Magyarország 7 nagyvárosában léphettek személyesen is kapcsolatba a szakértőkkel. Budapesten négy, Békéscsabán, Miskolcon, Szolnokon, Debrecenben, Pécsett, Sopronban, Veszprémben Kecskeméten és egy további vidéki helyszínen pedig egy-egy napon előadásokkal, tanácsadással, hivatali és civil szervezetek kiállítóival, illetve műhelymunkával igyekszik segítséget nyújtani a Soproni Jóleső Segítség Program a 2015-ös, valamint 2016-os év folyamán.

A nyári fesztiválok idején minden lehetőséget megragadtak az Ygen Humánerőforrás Központ munkatársai, hogy minél több potenciális munkakeresőt, érdeklődőt tájékoztassanak a Központ tevékenységéről. A Központ ennek érdekében több nagy nyári fesztiválon illetve kisebb rendezvényeken is aktívan jelen volt szóróanyagival, munkatársaival. A célcsoportot különböző feladatokkal, mini tanácsadásokkal várták többek között a Volt Fesztiválon, a WantEd Fesztiválon, a Campus Fesztiválon, a Váci Világi Vigadalmon, a Gulyás Fesztiválon és a Soproni Sörfesztiválon is. Az Ygen Humánerőforrás Központ hagyományos módon részt vett a tavaszi és az őszi HVG Állásbörzén, a Jobline Női Karriernapon, a Miskolci Egyetemi Állásbörzén és a Soproni Egyetemi Állásbörzén is.