Egyéni önkéntesség

Többet ad, mint gondolnád!

Sokszínű önkéntesség

Hiszünk abban, hogy az önkéntes szerepvállalás lehet sokszínű. Változatos, néha kihívást jelentő feladatokkal, sokszor mély tapasztalásokkal a környezetünkről, a társadalmi problémákról, és önmagunkról. A segélyszervezet változatos, sokrétű tevékenysége által kortól és érdeklődéstől függetlenül sokak számára tudunk vonzó feladatot kínálni, legyen szó közösségi szolgálatát végző diákról, irodai munkájából kiszakadni vágyó középkorúról vagy aktív friss nyugdíjasról. 

Célunk, hogy minél többeket ösztönözzünk az aktív társadalmi szerepvállalásra, és szervezett keretek között biztosítsunk lehetőséget arra, hogy bárki megtapasztalhassa a segítő szolgálat eredményét, az abból fakadó jó érzést, pozitív energiát! 

Önkéntes lehetőségek a Segélyszervezetnél

A hozzánk jelentkezők az év során számos lehetőség közül választhatják ki az érdeklődési körüknek megfelelő feladatot. Néhány példa:
•    Segítségnyújtás szociális intézményeinkben
•    Részvétel segélyakciókban
•    Szemléletformáló programok, fesztiválok szervezési, lebonyolítási feladatai
•    Szaktudást igénylő feladatok (tolmácsolás, fordítás, fotózás)
•    Szabadidős, gyerekfoglalkozások szervezése
•    Fizikai munka (krízishelyzetben, intézményeinkben)

Képzéseink

Az új, ismeretlen helyzetek kezelése vagy nélkülöző embertársainkkal való találkozás jónéhányunk számára jelent kihívást, és számos kérdés merülhet fel bennünk. Éppen ezért önkénteseink számára rendszeresen szervezünk képzéseket, felkészítőket, amelyek során megismerhetik a szervezetet, munkatársainkat, és megszerezhetik az aktuális feladat elvégzéséhez szükséges ismereteket.  Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy önkénteseink tisztában legyenek jogaikkal és a szervezet feléjük támasztott elvárásaival is. 

Önkénteseink mondták

„Köszönöm a lehetőséget, hogy bepillantást nyerhettem az önkéntes szolgálatba. Sok tapasztalattal gazdagodtam, egy nehéz, de nagyon szép tevékenység. A jövőben is szeretném folytatni az önkéntes szolgálatot.”
2012.február – Rendkívüli hidegben a hajléktalanok számára felállított krízisellátóban végzett munka után

„..az érzésen kívül, hogy másokon segítek, sok esetben nagyon izgalmas helyzeteket élek át, miközben tudom, hogy fontos dolgot csinálok. Ezek a helyzetek tanítanak és fejlesztenek emberileg, miközben bizonyos értelemben kielégítik a kalandvágyat. Önkéntes munka nélkül ilyen tapasztalatokra nem tehetnék szert." 
2013. április – Belvízi védekezésben részt vevő önkéntesünk

„Múlt héten csodásan éreztem magam a soroksári kisiskolásokkal. Sokan voltak, de nagyon helyesek voltak :) ... azonnal megszerettek és a végén nem volt elég ujjam, amibe a sok apróság belém kapaszkodhatott volna :)”
2013. nyár - soroksári iskolás gyerekek nyári napközis táborában segítő önkéntesünk

„Nagyon örülök, hogy segíthettem, és hogy ilyen sok pénz összegyűlt!”
2013. június Közép-Európai Divatnapok jótékonysági Fashion Night-on részt vevő önkéntesünk

Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy kipróbáld magad egy új szerepben, és egy folyamatosan bővülő, lelkes közösség tagja legyél, jelentkezz önkéntesnek ezen az oldalon

Csillogó szemek, őszinte mosoly - önkénteseink munkában :)