100 csepeli rászorulót láttak vendégül ültetett szeretetvendégségükön az ökumenikusok

Dátum: 
2016. december 17.

Ünnepi programok sora követi egymást a Segélyszervezetnél

A nagy adag sertéspörkölt, kenyér és savanyúság mellett teával, süteménnyel és zenés ünnepi hangulattal fogadták ismert énekes és tévés műsorvezető önkéntesek az Ökumenikus Segélyszervezet mai szeretetvendégségére érkező sokgyermekes családokat, időseket és hajléktalanokat. Az összesen 100 főt fűtött sátorban megvendégelő ültetett ebéden a segélyszervezet munkatársainak Wolf Kati, Horányi Juli énekesek, illetve Szabados Ági és Iszak Eszter műsorvezetők segítettek az adagok kiporciózásában és a vendégek kiszolgálásban. 

A többnapos szeretetvendégség minden alkalommal száz adag meleg étellel segíti a csepeli rászoruló családokat, hétfőtől pedig elindul az Ökumenikus Segélyszervezet naponta 1000 rászorulót segítő öt napos nagyszabású fővárosi ételosztása is. Az étleosztások sorozatát hétfőn különleges akció színesíti, egy felajánlásnak köszönhetően rénszarvasfogattal visz ételt egy rászoruló nagycsaládnak az Ökumenikus Segélyszervezet.
Az ünnep közeledtével a rászoruló gyermekeknek is szeretne örömöt szerezni a karitatív szervezet. December 18-án, vasárnap 14:00 órakor több mint 30 rászoruló gyermek számára szerveznek karácsonyi játszóházat mézeskalácssütéssel és kézműves foglalkozással a Csepelen található gyermekek és fiatalok fejlesztőházában.

A rendezvények sajtónyilvánosak és kapcsolódnak az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját itt, a honlapon, illetve a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.