Adománygyűjtés a nepáli földrengés károsultjaiért

Dátum: 
2015. április 26.

Adománygyűjtést hirdet az április 25-én bekövetkezett hatalmas pusztítást végző nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A Segélyszervezet a mintegy 120 szervezetet tömörítő genfi központú ACT Alliance egyetlen magyar tagjaként a nemzetközi szövetség helyszínen zajló humanitárius programját támogatja.

On-line adományokat ide kattintva tud felajánlani!

Az ACT Alliance a térségben több mint 80 éve nem tapasztalt, 7,9-es erősségű földrengést követő órákban azonnali nemzetközi összefogást kezdeményezett, illetve a térségben jelen lévő tagszervezetei – köztük a koordinációt ellátó Lutheran World Federation - megkezdték a szükségletek felmérését és a humanitárius gyorssegélyezés előkészítését. A helyszínen dolgozóktól érkező, folyamatosan frissülő jelentések szerint az egészségügyi és mentőcsapatok által végzett életmentő munka mellett, az élelmiszer, ivóvíz, gyógyszer, takaró, ruha és gyógyszer ellátás terén is szükség van a nemzetközi segítségre.     

Az Ökumenikus Segélyszervezet felhívásában arra kéri adományozóit, hogy aki teheti csatlakozzon a nemzetközi szolidaritási akcióhoz! 

A 1353-as adományvonalon keresztül hívásonként 250 forintot lehet felajánlani;

Lehetőség van segíteni a www.segelyszervezet.hu oldalon ide kattintva

vagy a Segélyszervezet 11705008-20464565 számlaszámán is, a közleményrovatban feltüntetve: „Nepál”. 

Partnerek

Projektek

  • Adománygyűjtést hirdetett az április 25-én bekövetkezett hatalmas pusztítást végző nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyors segítségnyújtáson felül átmeneti iskolák létrehozásában, valamint a gyermekeknek való pszicho-szociális segítségnyújtásban vesz részt a szervezet.