Félidejéhez érkezett a szeretet.éhség.

Dátum: 
2018. december 14.

Már több százezren csatlakoztak az ország legnagyobb ünnepi összefogásához

Félidejéhez érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adventi adománygyűjtése. Az ország legnagyobb ünnepi összefogásához már az akció első heteiben több százezren csatlakoztak. Advent első vasárnapja óta 60 ezren tárcsázták a 1353-as adományvonalat, ami hívásonként 250 forintnyi adománnyal számolva már 15 millió forint felajánlás. A Tesco áruházakban november közepétől több mint 200 ezer adománykupon kelt el a kasszáknál, azaz eddig több mint 50 millió forintot adományoztak az áruházlánc vásárlói. Az Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat budapesti helyszínén, a HelloPay bankkártyás fizetőrendszeren keresztül pedig több mint 1,5 millió forint gyűlt össze a mai napig.


  
Az Ökumenikus Segélyszervezet immár 23. alkalommal szervezte meg a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtését. A gyűjtés ’ÉTELT az éhezőknek, OTTHONT az otthontalanoknak, ESÉLYT az esélyteleneknek!’ jelmondata azt hangsúlyozza: ez az ünnepi összefogás nem egy egyszeri ajándékozásról szól. Azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy egész évben segíteni tudja a nélkülözőket, kitörési pontokat tudjon kínálni a szegénységből.
 
December 31-ig, azaz még bő két hétig hívható az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonala. A Tesco áruházak kasszáinál december 24-ig találhatók meg a 250 forintos adománykuponok, a nagyobb postákon pedig perselyekben gyűjtik a felajánlásokat. December 23-ig tart nyitva a Segélyszervezet Adománypontja a budapesti Bazilikánál, ahol adománybolttal és mézeskalácssütéssel várják önkéntesek a látogatókat. A kihelyezett persely mellett a HelloPay terminálon keresztül is lehet pénzadományt felajánlani. Az Ökumenikus Segélyszervezet egész évben végzett, rászorulókat segítő munkájáról és az adományozási lehetőségekről a www.segelyszervezet.hu/szeretetehseg oldalon található bővebb információ.

 

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.