Félidőben az Iskolakezdés együtt!

Dátum: 
2014. augusztus 23.

Kevesebb, mint a fele: Tizenháromezer hívás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 1353-as adományvonalára

Széles körű összefogásra van szükség, hogy szeptember 1-ig összegyűljön az 1000 gyermek beiskolázását segítő pénzadomány teljes összege

1353-as rajtszámmal indul Koko az IRONMAN 70.3 versenyen

A harmadszorra meghirdetett Iskolakezdés együtt! elnevezésű pénzadománygyűjtés 1353-as adományvonalára az akció első hetében 12.000 hívás/sms érkezett. Az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek, egyenként 10.000 forint értékű beiskolázási támogatására indított felhívásának első hetében a tervezett 10 millió forintnak kevesebb, mint a fele gyűlt össze. A hívásonként 250 forintjával számolt adomány összege 3,2 millió forint, ezért szeptember 1-jéig még mintegy 7 millió forintot szeretnének gyűjteni. Miközben az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond az eddigi felajánlásokért, szolidaritásra hív és arra kér mindenkit, akinek lehetősége van, hogy hívja a 1353-as adományvonalat!

A 1353-as adományvonalat az összes hálózatból lehet tárcsázni és egy hívással 250 forintot lehet adományozni. A hívások díja azért lett ilyen kis összegben megállapítva, hogy mindenki csatlakozni tudjon az hátrányos helyzetben lévő gyermekek iskolakezdését megkönnyíteni kívánó országos felhíváshoz. Aki 250 forintnál nagyobb összeget szeretne adományozni, természetesen többször is hívhatja a 1353-as adományvonalat, de online is adományozhat az Ökumenikus Segélyszervezet www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes weboldalán. A Segélyszervezet csekkjei megtalálhatók a nagyobb postahivatalokban, ahol adománygyűjtő perselyekbe is be lehet dobni a támogatásra szánt összeget.  Átutalással a 11705008-20464565-ös számlaszámon fogad köszönettel felajánlásokat a segélyszervezet. Az átutalás közlemény rovatában fel kell tünteti: Iskolakezdés.

Az Ökumenikus Segélyszervezet mindeközben a hétvégén zajló IRONMAN70.3 versenyen is gyűjti a felajánlásokat. A szurkolóknak szóló expo területén egy futókapura erősített csengőt helyezett el, melyet minden helyszínen adományozó megkongathat, ezzel hívva adományozásra a többi látogatót is. A verseny üde színfoltja, hogy Koko, a sportesemény jótékonysági akciójának kezdeményezője, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete nemcsak a versenyen kihelyezett csengőt húzza meg, hanem a 1353-as rajtszámmal indulva hívja föl a figyelmet az Iskolakezdés együtt! akcióra.

Ne felejtsük: 40 hívás a 1353-as adományvonalra most egy tanszercsomagot jelent!

Projektek

  • Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.