Folyamatosan érkeznek meg a tanszercsomagok a rászoruló gyermekekhez

Dátum: 
2017. augusztus 30.

Kedden Kárpátalján kapott 70 gyermek tanszercsomagot 

Míg a hazai intézményhálózatának látókörében élő rászoruló gyerekekhez folyamatosan jutnak el az Ökumenikus Segélyszervezet idei tanszercsomag adományai, a határon túli nehéz sorsú gyerekek számára is megkezdődött az iskolaszerek átadása. Az Iskolakezdés együtt! akció során összegyűlt pénzadományokból kedden 70 kárpátaljai kisdiák iskolatáskáját töltötte meg az Ökumenikus Segélyszervezet Beregszászban, később pedig 50 vajdasági, majd az ottani későbbi iskolakezdéshez igazítva további 150 erdélyi gyermek is részesülni fog az Ökumenikus Segélyszervezet beiskolázási támogatásából. 

Nagy volt az öröm a kárpátaljai Beregszászon kedden, amikor hetven helyi kisdiák kapta meg a beígért tanszercsomagot, amely a füzetek, tollak, ceruzák, festék, radír, vonalzó készlet, tolltartó mellett tornazsákot is tartalmazott – ismertette az adományokat átadó beregszászi központ vezetője, Gerevich János. 

A magyarországi tanszercsomagok egy részét a Magyar Posta szállítja ki, de az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte megtalálható központjaiban is folyamatos az adományok átadása. A szervezet orosházi intézményében élő gyermekek például már múlt héten átvehették a tanszereket, s azóta a központ látókörében élő összesen 120 krízishelyzetben élő gyermekhez is eljutottak a csomagok – mondta Balogh Zoltánné intézményvezető.

A segélyakció szeptember 1-ig tart. Az összefogáshoz a 1353-as adományvonalra indított hívással lehet csatlakozni (250 forint/hívás), de egyszerűen lehet adományozni itt, a honlapon, illetve a nagyobb postákon kihelyezett perselyeknél is. 

Projektek

  • Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.