Karácsonyi ajándékcsomagokat kaptak budapesti rászoruló családok

Dátum: 
2015. december 12.

Ötven rossz szociális körülmények között élő család, illetve hajléktalan embertársunk számára adtak át tartósélelmiszerekből álló (tea, kávé, szaloncukor, húskészítmény, zacskós leves, zöldségkonzerv, kenyér, keksz, szalámi) karácsonyi ajándékcsomagokat a Budapest-Deák téri evangélikus gyülekezet tagjai és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei.

A természetbeni adományok átadása egy kedves hangulatú adventi-karácsonyi zenés műsorral szervezett jótékonysági alkalom keretében történt, mely több éve hagyományos alkalma a szervezőknek. Az adományokat a gyülekezet felajánlásából a segélyszervezet vásárolta meg és működött közre a szervezésben és az átadásban.

Az adományátadás kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni!

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.