Lezárult az Iskolakezdés együtt! segélyakció

Dátum: 
2018. szeptember 12.

Az Ökumenikus Segélyszervezet által immár hetedik alkalommal meghirdetett Iskolakezdés együtt! segélyakció idén is elérte célját: az első becsengetésig sikerült 1000 hátrányos helyzetű magyar gyermek iskolatáskáját megtölteni jó minőségű és személyre szabott felszereléssel.  A segélycsomagok idén is a Segélyszervezet országos intézményhálózatán keresztül jutottak el a családokhoz. Emellett több, mint 300 határontúli rászoruló gyermek is részesült az adományból. 

Az augusztus közepén indított adománygyűjtő kampány során a 1353-as adományvonalon érkezett több, mint 86.000 felajánlás összege meghaladta a 21 millió Ft-ot. Ennek az összefogásnak, és a magánadományozóktól és vállalati felajánlásokból érkező további mintegy 10 millió Ft adománynak köszönhetően, a Segélyszervezet nemcsak év közben is gyermekek százait tudja hiánypótló iskolaszerekkel támogatni a felzárkózásban, hanem mintegy 2000 gyermeket segítő országos Kapaszkodó gyermekfejlesztő programját is folytatni tudja.


 
Ezúton köszönjük minden adományozónknak, hogy meghallották a felhívásunkat, és felajánlásukkal hozzájárultak a segélyakció sikeréhez. Köszönet önkénteseinknek, akik segédkeztek a csomagok összeállításában, és köszönet a médiapartnereinknek, a sajtó munkatársainak, hogy üzenetünk idén is az ország minden pontjára eljuthatott. 

Projektek

  • Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.