Ma estig lehet adományozni a szeretet.éhség. adománypontnál

Dátum: 
2017. december 23.

Az elmúlt hetekben több ezren adományoztak személyesen a budapesti Bazilika előtti vásárban

December 23-án este zárja be ablakait az Ökumenikus Segélyszervezet adománypontja a budapesti Adventi Ünnep a Bazilikánál rendezvénysorozat helyszínén, ahol idén november 24-től várták a pénzfelajánlásokat. Amellett, hogy lehetőség nyílt megismerkedni a segélyszervezet munkájával, az adományponton található látványsütödében önkéntesek folyamatosan  mézeskalácsszíveket készítettek, hogy ezzel köszönjék meg az adományponton felajánlott pénzadományokat. A sütöde mellett adományboltot is működtettek az ökumenikusok, ahol a szervezet intézményeiben készült kézműves termékek megvásárlásával lehet adományozni. Nemcsak az adományponton, hanem a vásár egész területén lehetett csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtéséhez. Aki bakkártyával fizetett, annak azt is felkínálta a Hellopay rendszer, hogy a vásárlás értékének 5-10-15 vagy 20 százalékát egy mozdulattal hozzá tudja adni a végösszeghez, mely adománnyal az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját támogatta.

A négy héten át nyitva tartó házikóban 318 önkéntes 967 órán át segítette a szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtést, a mézeskalács sütödében pedig mintegy 20.000 db mézeskalácsszív készült. Jelentős volt a szervezet ünnepi segélyakcióiba bekapcsolódó önkéntesek száma is: a szintén ma záruló fővárosi ételosztásba további 94 fő összesen 422 órát szánt arra, hogy az adventi időszakban személyesen is részt vegyen a rászorulók megsegítésében.

Bár az adományponton kihelyezett persely bontására a vásár zárása után kerül sor, becslések szerint az adományok összege meg fogja közelíteni a 2 millió forintot, ami nagyban köszönhető a helyszínen létrehozott, látogatókat vonzó sütödének.

A Segélyszervezet köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki az év végi rohanásban is időt szánt arra, hogy önkéntes munkával segítse a rászoruló családokért indított adománygyűjtést és segélyakciókat. Akinek erre ideje nem jutott, de szívesen segítene, az az ünnepek alatt is, egészen december 31-ig hívhatja a Segélyszervezet 1353-as adományvonalát. Ezzel a néhány másodpercet igénybe vevő mozdulatsorral 250 forintot lehet adományozni.

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.