A melegétel mellett sokaknak a szeretetvendégség jelenti a karácsonyt is

Dátum: 
2016. december 22.

Ismert médiaszemélyiségek és a Vodafone önkéntesei osztottak ki újabb 1000 adag melegételt a fővárosban

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanok, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára.  

December 22-én, csütörtökön az ételosztást támogató Vodafone és az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei szolgálták ki a rászorulókat, a menü tarhonyás hús, savanyúság, kenyér, tea és sütemény volt. Az ételosztásba D. Tóth Kriszta újságíró és Iszak Eszter műsorvezető is bekapcsolódott. 

„A Vodafone Magyarország Alapítvány és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése immár sok éves múltra tekint vissza. Minden lehetséges eszközzel támogatjuk a Segélyszervezet munkáját, és természetesen most is örömmel mondtunk igent a felkérésre. Nagyszerű kezdeményezésnek és egyben követendő példának tartjuk a szeretetvendégséget. Hálásak vagyunk a Segélyszervezetnek, hisz ismét lehetőséget kaptunk arra, hogy segíthessünk a rászorulókon. Önkénteseink büszkén és nyitott szívvel állnak a mai ételosztáson az asztal belső oldalára” – mondta Marchhart Pál, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese.
Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója hangsúlyozta: „Példaértékű a Vodafone és az Ökumenikus Segélyszervezet együttműködése. A vállalat nem csak az adventi ételosztásba kapcsolódik be évről évre anyagi támogatással és a dolgozók önkéntes munkájával, de az év közben felmerülő krízishelyzetekben is számíthatunk a 2011-ben létrehozott Vodafone Humanitárius Alapra, sőt a bántalmazás elleni küzdelemben is egyre szorosabban működünk együtt.”

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.