Miniszteri elismerő oklevél a Segélyszervezet munkatársainak

Dátum: 
2016. szeptember 27.

A menekültügyi és migrációs válság idején tanúsított humanitárius munkája elismeréseként az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai mellett további öt karitatív szervezet képviselője is miniszteri elismerő oklevelet kapott Rétvári Bencétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkárától és Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkártól kedden Budapesten.

Soltész Miklós elmondta, tavaly több százezer ember haladt át Magyarországon, és jó döntés volt a segítséget a határokhoz vinni. Az államtitkár felidézte: a humanitárius szervezetek tagjai, önkéntesei nehéz munkát vállaltak a segítéssel és nem egyszer minden jó szándék ellenére agresszióval találták szembe magukat.

Soltész Miklós ismertetése szerint a karitatív szervezetek öt országban – hazánkon kívül Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ausztriában - nyújtottak segítséget és a hatóságokkal is példaértékű volt az együttműködésük. Több ezer önkéntes több mint harminc helyszínen segített, több száz tonna élelmiszert osztottak szét, több száz gyermek krízisellátását oldották meg.

A két államtitkár miniszteri oklevelet adott át a többek között a Segélyszervezet projekt munkatársának, Gál Georginának és pénzügyi munkatársának, Detre Lászlónak a menekültügyi és migrációs válság kezelésében nyújtott áldozatos munkájuk elismeréseként. 

Projektek

  • Az Ökumenikus Segélyszervezet folyamatosan támogatja a Magyarországra érkező migránsokat. A szervezet adománygyűjtést hirdetett, hogy még több támogatást tudjon nyújtani a menedékkérő kiskorúaknak, családoknak.