Napról napra hosszabb sor az ünnepi szeretetvendégségen

Dátum: 
2016. december 21.

Szerdán az E.ON támogatásának köszönhetően került 1000 adag melegétel az asztalra

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is megszervezte hagyományos adventi-karácsonyi melegétel-osztását. Öt napon át, december 19. és 23. között naponta 1000 adag ételt osztanak ki önkéntesek, támogatók és a Segélyszervezet munkatársai a hajléktalanoknak, illetve rossz szociális körülmények között élő családok számára. 

December 21-én, szerdán az ételosztást támogató E.ON csoport, valamint az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai, önkéntesei osztották ki az ételadagokat, mely ezen a napon paprikáskrumpli kolbásszal, savanyúság, kenyér, illetve tea és sütemény volt. Az ételosztásba bekapcsolódott Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó is. Károlyi Zsuzsanna, az E.ON Marketing Kommunikációs Osztályának vezetője a karitatív  rendezvényen elmondta: „Az E.ON Hungária csoport, a Segélyszervezet stratégiai partnereként sokadik éve vesz részt a szervezet karácsonyi adománygyűjtésében, mind erkölcsileg és anyagilag segítve a segélyakciót, mivel felelős hazai vállalatként különösen fontosnak tartja a családok segítését. A támogatásunkkal és a  Segélyszervezet által szervezett akciókban való aktív részvételünkkel szeretnénk a társadalom figyelmét felhívni a szervezet tevékenységére és bíztatni szeretnénk másokat is, hogy csatlakozzanak az akciókhoz - legyen ez a segítség akár pénzügyi segítség vagy önkéntes hozzájárulás”.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: „A Segélyszervezet nagy hangsúlyt fektet arra, hogy ételosztásai valódi szeretetvendégséggé váljanak és az oda érkező rászorulók ne csak egy tál meleg étellel, de egy ünnepi élménnyel is gazdagodjanak. Ezért mindennap feldíszített fűtött sátorban, karácsonyi zenével és kedves önkéntesekkel várjuk az oda érkezőket. A mai napot az E.ON  „fogadta örökbe”, és különösen is nagy segítség volt, hogy az anyagi támogatás mellett a vállalat munkatársai önkéntesként is segítettek a nagyszabású segélyakció lebonyolításában.” 

Partnerek

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.