Sikeres összefogás az etióp családokért

Dátum: 
2012. július 31.

Véget ért az Ökumenikus Segélyszervezet figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampánya a dél-etiópiai családok és gyermekek támogatására

Június 16-án, az afrikai gyermekek világnapján indított adománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet a 1353-as adományvonalon. A gyűjtés másfél hónapja alatt több mint 30. 000, egyenként 250 forintot felajánló telefonhívás érkezett az adományvonalra, mely mintegy 7,5 millió forint támogatást jelent. A segélyszervezet támogatói köre további 1 millió forintot gyűjtött össze. A Segélyszervezet a most összegyűjtött adományt is az ivóvízbiztonság fejlesztésére és az iskolás gyermekek támogatására fogja fordítani.

Te meddig mennél el egy pohár vízért? – szemléletformálás köztereken és a Facebookon

A Magyarországon indított adománygyűjtő kampányhoz kapcsolódott a „Te meddig mennél el egy pohár vízért?” című figyelemfelhívó akció is, melynek keretében egy futópaddal jelent meg a Segélyszervezet Budapest és az ország több pontján. A felhívással az Ökumenikus Segélyszervezet szemléltetni kívánta, hogy egy dél-etióp lány, asszony napi 10-15 kilométert is megtesz gyalog, 20 liter vízzel a hátán, hogy legyen a családjának aznap vize. A futópadon két marmonkannával gyalogolva bárki kifejezhette az etiópok iránt érzett szolidaritását, az „út” végén pedig egy pohár vizet kapott. Az akció első állomásaként Koko az Erzsébet téri Akvárium klubnál indította el a futópadot. Később a Zöld Pardonban adott koncertje előtt a Back II Black együttes frontembere, Bebe is csatlakozott a felhíváshoz. A budapesti helyszínek mellett a Segélyszervezet akciójával megjelent a Szélrózsa Evangélikus Ifjúsági Találkozón is. Mindhárom helyszínen egymást váltották az önkéntes vízhordók, így pár nap alatt több mint 500-an gyalogoltak a futópadon. A résztvevőkről gyaloglás közben fénykép készült, melyet a Segélyszervezet Facebook oldaláról megosztva még többekhez juthatott el az adománygyűjtés híre. 

A legnagyobb közösségi oldal a gyaloglós akció mellett is kiemelt szerepet kapott a kampányban: a Kokoék afrikai útjáról és az adománygyűjtő kampány további eseményeiről tudósító, folyamatosan frissülő facebook.hu/segelyszervezet oldal üzenetei közel félmillió emberhez jutottak el.   

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond minden adományozónak, önkéntesnek, együttműködő partnernek és a média képviselőinek! Köszönet mindazoknak, akik az afrikai segélyprogram folytatásáért indított adománygyűjtés felhívását meghallották, és támogatásukkal hozzájárultak a szegénységben élő, súlyos napi gondokkal küzdő embertársaink életkörülményeinek javításához!

Projektek

  • 2012-ben etiópiai segélyprogramunkhoz kapcsolódóan egy szemléletformáló akciót is indítottunk: egy futópad segítségével bárki megtapasztalhatta, milyen, amikor egy kis vízért kilométereket kell gyalogolni…