Sikerrel zárult a 6. Iskolakezdés együtt! segélyakció

Dátum: 
2017. szeptember 08.

Köszönet az összefogásért!

Hatodszorra hirdette meg Iskolakezdés együtt! országos pénzadománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet. Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatását célul kitűző segélyakció idén is egyenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal kívánta segíteni a nehéz sorsú iskolásokat. Idén is fontos cél volt, hogy az adományok még az első becsöngetés előtt célba érjenek. 

Az augusztus 15-e és szeptember 1-je közötti időszakban egymást követték a Segélyszervezet figyelemfelhívó akciói azzal a céllal, hogy minél többen csatlakozzanak az országos összefogáshoz. A cél összesen 10 millió forint összegyűjtése volt, amelyből a Segélyszervezet 1000 gyermek számára tud egyszeri, fejenként tízezer forint értékű segítséget nyújtani. A támogatott gyermekek elsősorban a Segélyszervezet 9 hazai központjában (Kaposvár, Kastélyosdombó, Budapest, Szolnok, Orosháza, Miskolc, Debrecen, Szendrő és Olaszliszka) és azok látókörében élő rászoruló családok gyermekei voltak. A személyre szabott támogatásból 50 vajdasági, 150 erdélyi, és 70, a kárpátaljai nehéz sorsú gyermek is részesült. 

A kampány üzenetét idén is sokan meghallották: több mint 55,5 ezer hívás/sms érkezett a 1353-as adományvonalra. A így összegyűlő közel 14 millió forint felajánlás rekordnak számít a kampány hat éves történetében. Az adományvonal mellett átutalással, illetve csekken is el lehetett juttatni adományt, így a magánadományozói és a vállalati támogatások  összege meghaladta a 30 millió forintot.
 
Az Iskolakezdés együtt! összefogás sikerében idén is meghatározó szerepet játszottak a segélyakció állandó partnerei: az adománygyűjtést és a csomagok célbajuttatását segítő Magyar Posta, a gyűjtéshez kiemelkedő adománnyal és munkatársi gyűjtéssel is csatlakozó E.ON és a tanszerek kedvezményes beszerzése mellett tanszeradománnyal is segítő Herlitz Magyarország Kft.   

A gyűjtéshez jelentős hozzájárulással csatlakozó partnerek között ott találjuk a KPMG Hungária Kft-t, a Budapesti Erőmű Zrt-t, a Wahed Média Hungary Kft-t, a ProConsulting Services Kft-t, a Karsai Holding Zrt-t, a DiVino Borbárt és Budapest V. Kerületi Önkormányzatát is. 

Az 1000 táska megtöltéséhez szükséges összeg felett beérkező adományokat az Ökumenikus Segélyszervezet idén is az egész évben működő, a gyermekek felzárkóztatását elősegítő „Kapaszkodó” gyermekfejlesztő programjára fordítja. A programról bővebben ide kattintva lehet olvasni.


 
Az Iskolakezdés együtt! akció mellé idén is számos híresség, ismert közéleti személyiség állt. Wolf Kati, a kampány arca, az adománygyűjtés első állomásától az utolsóig végigkísérte és segítette a kezdeményezést. Egy-egy eseményen részt vett Kovács Koko István jószolgálati nagykövet, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász, és Vastag Csaba énekes is, akik szerepvállalásukkal, ismertségükkel segítettek felhívni a figyelmet az összefogás és az adományozás fontosságára. 

Az adománygyűjtés népszerűsítése érdekében több kreatív közösségi akciót szervezett az Ökumenikus Segélyszervezet. Ezek közül kiemelkedett az a nem mindennapi látványosság, ahol önkéntesek, gyerekek, olimpiai bajnok sportolók és népszerű sztárok óriási élőléppel rakták ki a 1353-as adományvonal számait. Az akció az ország egyik legszebb terén, a Bazilika előtti Szent István téren nyújtott egyedülálló látványt mind a földről mind pedig a levegőből.

A korábbiaknál is nagyobb hangsúlyt kapott a közösségi média, ahol népszerű slammertehetség, Bánki Benjámin, a slampoetry műfajában készült videóüzenetével mutatott rá a segélyakció által támogatni kívánt társadalmi problémára. A Bánovits Ottó által rendezett videót közel 300 ezren nézték meg a kampány időszaka alatt a közösségi média felületein. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet köszönetet mond minden támogatójának, vállalati partnerének, és azon adományozóinak, akik a 1353-as adományvonalon, a www.iskolakezdesegyutt.hu weboldalon vagy tárgyi adománnyal támogatták a rászoruló gyerekek tanévkezdését segítő Iskolakezdés együtt! országos akciót!

Videó

Partnerek

Projektek

  • Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.