Személyes köszönet a példamutató gimnazistáknak Kokótól

Dátum: 
2019. január 23.

Az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete meglepetésként érkezett a 13 éves diákok osztályfőnöki órájára 

2018. decemberében egy megható történet jutott el az Ökumenikus Segélyszervezethez: A Fasori Evangélikus Gimnázium 7.a osztályának diákjai úgy döntöttek ők is csatlakoznak az Országos Adventi Adománygyűjtéshez. Bizonyítván, hogy a jótékonyságot nem lehet elég korán kezdeni, a 29 fős osztály minden egyes diákja egyedül ment el és saját zsebpénzéből vásárolt egy-egy 250 forintos szeretet.éhség. adománykupont a közeli Tesco áruházban.


 
Kovács Koko István a Segélyszervezet jószolgálati nagykövete – aki kezdetektől az áruházi adománygyűjtés arca - mikor meghallotta a történetet, úgy döntött, hogy szeretné személyesen megköszönni a diákoknak, hogy ők is csatlakoztak az országos összefogáshoz. A segélyszervezet önkéntesei által készített köszönő mézeskalácsszívekkel érkező olimpiai bajnok ökölvívó január 22-ei, titkoban előkészített látogatása óriási meglepetés volt a diákok számára.
 
Kovács Koko István megköszönve a „kis adományozók” támogatását arról beszélt a gyerekeknek, hogy a jótékonyság, a segítségnyújtás olyan mint a sport: nem lehet elég korán kezdeni, és ha végigkíséri az életünket azzal nemcsak a a nehezebb sorsú embertársainknak tudunk sok örömet okozni, de mi magunk is erősebbek, egészségesebbek és boldogabbak leszünk tőle.”
 
Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója is köszönetet mondott a diákoknak és az akciót mindenben támogató Ittzés Szilvia osztályfőnöknek. Hangsúlyozta: „A diákok akciója példaértékű és fontos üzenetet hordoz: ahhoz, hogy segítsünk nem kell sem gazdagnak, de még csak felnőttnek sem lenni. A segélyszervezet adventi gyűjtése a „sok kicsi sokra megy” csodájáról szól: minél többen tesznek hozzá egy kicsit a gyűjtéshez, annál több rászorulónak tudunk együtt segíteni az ünnepeken túl is.”


 
Paparó Tamás, a TESCO Magyarország külső kommunikációs menedzsere a 9. éve nagy sikerrel zajló kuponos gyűjtés kulisszatitkairól mesélt a gyerekeknek. Elmondta, hogy 2018. november 12. és december 24. között 265 ezer adománykupont vásároltak meg a TESCO áruházak kasszáinál, ami több mint 66 millió forint adományt jelent az Ökumenikus Segélyszervezet számára. „Büszkék vagyunk arra, hogy immáron 9. alkalommal állhattunk egy olyan kezdeményezés mellé, amihez az egész országból minden korosztály tud csatlakozni!”  

Videó

Partnerek

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.