Taxikból rakták ki a 1353-as adományvonal számjegyeit

Dátum: 
2015. augusztus 18.

Az egyedülálló élőképpel rászoruló iskolások támogatására hívnak adományozásra a taxisok 
az Ökumenikus Segélyszervezet „Iskolakezdés együtt!” segélyakciójának keretében.

Önkéntes taxisofőrök autóikból rakták ki a 1353-as adományvonal számjegyeit a budapesti Szent István téren, hogy ezzel irányítsák rá az ország figyelmét az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 rászoruló gyerek beiskolázását támogató segélyakciójára. A 33 autóból álló alakzat mind a földről, mind a levegőből egyedülálló látványt nyújtott az ország egyik legszebb terén, a Szent István téren. A szervezők remélik, hogy a figyelemfelhívó akciónak köszönhetően is sokan tárcsázzák majd a 1353-at, amire egyetlen hívás 250 forint adományt jelent. 40 hívásból így a szervezet már egy 10 ezer forint értékű tanszercsomagot tud összeállítani a rászoruló iskolakezdőknek. A cél, hogy az első becsengetés előtt mind az ezer táska megteljen.

Az autós élőkép megalkotása 10 órakor kezdődött, a taxik folyamatos érkezésével 11 órakor állt be az utolsó 4 autó a térre, melyekben az akcióhoz kapcsolódó sajtótájékoztató résztvevői érkeztek: Wolf Kati, az Iskolakezdés együtt! kampány arca, Lehel László, a Segélyszervezet elnök-igazgatója, Horváth Csaba, a Budapest Taxi ügyvezető igazgatója, valamint Szentgyörgyvölgyi Péter az akciónak otthont adó V. kerület polgármestere, aki az eseményen meglepetésként fél millió forintot ajánlott fel az önkormányzat nevében.

Mint ismeretes augusztus 13-án hirdette meg Iskolakezdés együtt! elnevezésű országos adománygyűjtését az Ökumenikus Segélyszervezet 1000 gyermek beiskolázásának támogatására.  A Segélyszervezet gyermekenként 10 ezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Célkitűzés, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen - ennek teljesülésében a tanévkezdésig hátralévő rövid idő ellenére is bíznak a szervezők. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt remélik, hogy idén is sokan állnak majd az immár negyedszer meghirdetett kezdeményezés mellé, és a sok kicsi sokra megy elve alapján mind az ezer diáknak sikerül kézzel fogható segítséget nyújtani az iskolakezdésben.

Az összefogáshoz idén is bárhonnan csatlakozni lehet a 1353-as adományvonal hívásával, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni. Ezenfelül többek között a www.segelyszervezet.hu/iskolakezdes honlap adományozási felületén is lehet támogatni a kezdeményezést.

Videó

Projektek

  • Minden augusztusban Iskolakezdés együtt! címmel országos adománygyűjtést szervezünk 1000 gyermek beiskolázásának támogatására. Célkitűzésünk, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érhessen.