A Tesco vásárlói 66 millió forintot adományoztak a rászorulók megsegítésére

Dátum: 
2019. január 03.

December 24-én lezárult a Tesco áruházakban az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű Országos Adventi Pénzadománygyűjtése. Az áruházlánc kollégái idén 264.661 darab kupont értékesítettek a kasszáknál, melyek megvásárlásával a vásárlók összesen 66 millió forintot adományoztak a rászoruló családok megsegítésére.


  
Karácsonykor általában mindenki többet költ az ünnepi menüre és az ajándékokra. Az ünnepek előtt sokan figyelnek arra is, hogy nem mindenki olyan szerencsés, hogy az adventi készülődés örömeit gondtalanul élvezhesse. A szeretet.éhség elnevezésű adventi pénzadománygyűjtés során a Tesco vásárlói és munkatársai november 12. és december 24. között 250 forintos kuponok megvásárlásával segíthették a nélkülöző családokat. Hogy a sok kicsi mennyire sokra megy, azt az is bizonyítja, hogy az eladott 264.661 kuponból összesen 66.165.250 forint gyűlt össze, amely több ezer család számára teszi lehetővé, hogy ők is átélhessék az ünnep hangulatát és segítséget kapjanak a hétköznapokban is. A gyűjtés arca idén is Kovács Koko István, olimpiai és világbajnok ökölvívó, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete volt.
  
Az elmúlt évek tapasztalatából elmondható, hogy mind a vállalat, mind pedig a vásárlók számára fontos a nehéz helyzetben élők segítése. A 2017-es szeretet.éhség adománygyűjtés során például több mint 60 millió forint gyűlt össze, amihez képest 2018-ban 5,5 millió forinttal nagyobb összeggel járultak hozzá a Tesco vásárlói a nélkülözők támogatásához. A rászorulók támogatása nemcsak az ünnepi időszakban, hanem az év többi napján is kiemelt szerepet kap a Tescónál. A szeretet.éhség. kampány rendszeres támogatása mellett a vállalat évek óta aktívan részt vesz az Ökumenikus Segélyszervezet Felhőtlen Gyermekkor elnevezésű kampányában is. Utóbbi keretében a karitatív szervezet a nélkülöző és bántalmazott gyermekek számára biztosít táborozási lehetőséget, biztonságos otthont vagy felzárkóztató foglalkozásokat. Mindemellett az áruházlánc évente több alkalommal gyűjt tartós élelmiszert is. Az élelmiszermentő programjának segítségével évente több ezer tonna élelmiszer adománnyal segíti azokat, akik nem jutnak minden nap élelemhez.

Partnerek

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.