Több száz futó Kárpátalján a Segélyszervezet mezében

Dátum: 
2017. szeptember 27.

Már tízezren hívták a kárpátaljai rászorulók megsegítésére a 1353-as adományvonalat - Minden segítségre szükség van!

Szeptember utolsó napján harmadik alkalommal startol el a Beregszászi Jótékonysági Félmaraton. Idén is futók százai vágnak neki a különböző távoknak az Ökumenikus Segélyszervezet kék mezében, hogy felhívják a figyelmet a szolidaritás, a rászorulók támogatásának fontosságára. 

A közösségi sportesemény idén kapcsolódik a Bereg Fest járási fesztiválhoz, így a résztvevők Jánosiból, a Barna György Stadionból indulnak majd. A félmaratoni, valamint a 10, illetve 5 kilométeres távra vállalkozók mellett, a szervezők 15 környező iskolából több mint 300 gyermeket várnak a 3 kilométeres, valamint a 800 méteres távra. A futóversenyen indulókat a félmaratonon maga is induló Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete köszönti és melegíti be. Az idei év különlegessége, hogy az eredményhirdetést követően Vastag Csaba énekes, az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesének koncertje zárja az akciót. 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: a kezdeményezés célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a segélyszervezet kárpátaljai tevékenységére, és minél több embert buzdítson a háború nyomán kialakult gazdasági helyzetben nehézségekkel küzdő családok támogatására.

Mint ismeretes, az Ökumenikus Segélyszervezet szeptember 20-án 11 napos adománygyűjtést indított Magyarországon, melynek keretében a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forintot lehet adományozni a kárpátaljai segélyprogramra. A beérkező adományokat a szervezet téli élelmiszer és tűzifa segélyakciójára, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítja. Minden kis segítségre szükség van, hiszen 20 hívás a 1353-ra már egy 5000 Ft értékű élelmiszercsomagot jelent, ami egy átlag család 1-1,5 hónapra elegendő alapvető élelmiszerszükségletét biztosítja; és kevesebb mint 100 hívásból, már egy nagyobb család számára elegendő tüzelőadomány lehet a téli hónapokra. 

Projektek

  • A kelet-ukrajnai harcok nyomán kialakult válság Kárpátalján is sok családot sodort nehéz helyzetbe. Szervezetünk beregszászi központján keresztül segíti a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket támogató programokkal.
  • A kelet-ukrajnai harcok nyomán kialakult válság Kárpátalján is sok családot sodort nehéz helyzetbe. Szervezetünk beregszászi központján keresztül segíti a legszegényebbeket élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket támogató programokkal.