Tűzifa támogatás több száz rászoruló családnak

Dátum: 
2018. december 13.

Világbajnokok is segítettek az első adomány átadásában

Egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot. Sok háztartásban nemcsak télen, hanem az év egyéb időszakaiban is fontos segítség a tűzifa, hiszen sokan a főzéshez és a vízmelegítéshez is fatüzelésű eszközt használnak. Az Ökumenikus Segélyszervezethez egész évben sok kérés érkezik, de a hideg idő beálltával megsokszorozódik a tüzelőanyag iránti kérelmek száma. Ünnepi tűzifa segélyakciójának keretében, december 13-án egy budapesti családnak vitt több téli hónapra elegendő tűzifát az Ökumenikus Segélyszervezet, melybe önkéntesként bekapcsolódott a sportaerobik világ- és Európa-bajnok Katus Attila és a világ és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes párbajtőr vívó Imre Géza.

Az adományok átadása az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. Országos Adventi Pénzadománygyűjtésének keretében zajlik, mely az ünnepi időszakban közösségi- és segélyakciókkal szeretné felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve forrást teremteni az egész éves, rászoruló embereket segítő munkájához. 

A 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal most bárki csatlakozhat az összefogáshoz, s csupán 320 hívás (= 80 ezer forintnyi tűzifa) már melegen tarthatja egy család otthonát a leghidegebb téli hónapokban!

Projektek

  • 1995 óta hirdetjük meg minden évben Országos Adventi Pénzadománygyűjtésünket, amely azóta, évről évre növekedve, az ország legnagyobb ünnepi összefogása lett. A felhívás állandó mottójává vált szeretet.éhség. és a tört mézeskalácsszív mára évente több százezer ember számára jelent egyet karácsony egyik legfontosabb üzenetével: a cselekvő szeretettel, a szegények, a hiányt szenvedők támogatásával.