Humanitárius segítségnyújtás

Természeti- és ipari katasztrófák, valamint fegyveres konfliktusok után azonnali segélyezés keretében biztosítjuk az érintettek alapvető szükségleteit. Családokat, közösségeket és intézményeket támogatunk a katasztrófák utáni újjáépítési munkában. Segítjük a kitelepítettek hazatérését, valamint az érintett területek komplex fejlesztését szem előtt tartva a környezeti fenntarthatóságot és a természeti értékek védelmét.

Hírek

A megrongálódott háztetők újjáépítésében segíti a lakócsai viharkárosult családokat az Ökumenikus Segélyszervezet
Adománygyűjtést hirdet az Indonéz szigeteken hatalmas pusztítást végző cunami túlélőinek, károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet.
Árvízkárosult települések családjaink nyújt azonnali segítséget az Ökumenikus Segélyszervezet Székelyföldön.

Projektek

  • Elindult az eddigi legnagyobb magyar segélyprogram Ukrajnában - közel 100 millió forint értékben alapvető élelmiszerrel, higiéniás csomagokkal és téli takarókkal segíti a harcok elől elmenekült családokat Ukrajnában a Segélyszervezet. A 2015. január 1. és 2015. május 31. között zajló nagyszabású segélyprogram keretében Ukrajna 7 régiójában, újabb 7 ezer belső menekült kap támogatást.
  • Segélyszervezetünk 2014 óta több alkalommal kapcsolódott be az Észak Irakba érkező menekült családok támogatásába, élelmiszerrel és a hideg téli időszakok átvészeléshez szükséges eszközökkel. 2016-ban állandó humanitárius képviseletet nyitottunk Erbilben, hogy folyamatos helyszíni jelenléttel tudjuk segíteni a rászorulókat, bekapcsolódjunk nemzetközi szövetségünk humanitárius tevékenységébe.
  • A valaha mért legnagyobb trópusi vihar, a Haiyan tájfun okozta katasztrófa utáni segítségnyújtásban veszünk részt. 10 000 dollár értékű azonnali támogatásunkat követően szakértőnk a helyszínen vesz részt a segítségnyújtásban egy nemzetközi csapat kötelékében.
  • Pénzadománygyűjtést indított az Ökumenikus Segélyszervezet az ukrajnai válsághelyzetben végzett humanitárius munka támogatásához: a szervezet az összecsapások fokozódását követően Magyarországról elsőként ajánlott fel humanitárius segítséget a kijevi Szent-Mihály Székesegyháznak.
  • A boszninai és szerbiai áradások, földcsuszamlások példátlan pusztítást végeztek és halálos áldozatokat követeltek. Százezrek vesztették el otthonukat, életük munkáját. Az Ökumenikus Segélyszervezet az első naptól a helyszínen támogatja élelmiszerrel és ruhával a mindenüket elvesztett családokat. A Segélyszervezet a gyorssegélyezésen túl megkezdi egy hosszabb távú nemzetközi segélyprogram előkészítését.
  • Adománygyűjtést hirdetett az április 25-én bekövetkezett hatalmas pusztítást végző nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére az Ökumenikus Segélyszervezet. A gyors segítségnyújtáson felül átmeneti iskolák létrehozásában, valamint a gyermekeknek való pszicho-szociális segítségnyújtásban vesz részt a szervezet.
  • A Srí Lanka-i robbantások következtében nehéz helyzetbe került családok megsegítésére gyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet. Az összegyűlt támogatást a Srí Lanka-i keresztény egyházi szervezeteken keresztül fogjuk eljuttatni az érintett Srí Lanka-i családokhoz.