Idősek Gondozóháza, Dunavarsány

Alapítás éve: 
2018

Küldetésünk

Az időskorúak és állandó ápolást igénylő betegek gondozása, ápolása sok családban jelent megoldhatatlan problémát a családtagok munkavégzése, nem megfelelő egészségügyi felkészültsége okán. 

2018 februárjában indult intézményünk időskorúak és 18. életévüket betöltött, önmagukról betegségük miatt gondoskodni nem tudó személyek számára nyújt komplex ellátást korszerű, méltó körülmények között. 
Az intézményünk nagy hangsúlyt fektet rá, hogy az ellátottaknak mentális és egészségi állapotuknak megfelelő kezelésben legyen részük. Munkatársaink segítő hozzáállásukkal megadják számukra a biztonságot, a mindennapi fizikai és érzelmi törődést.


Szolgáltatásaink

- 24 órás szakmai, szakápolói felügyelet
- Elhelyezés felújított, tágas 1 és 2 ágyas szobákban
- Rendszeres orvosi kezelés
- Teljes ellátás
- Családias hangulat
- Rendszeres programok, foglalkozások
- Parkosított, nyugalmas környezet, kerttel és sok zöld felülettel
- Könnyű megközelítés Budapestről


Tevékenységünk

Az ellátóhelyek szűkössége miatt intézményünk hiánypótló, átmeneti ellátást kínál az arra rászoruló személyek számára. Az Ökumenikus Segélyszervezet Alapítványa által működtetett intézmény 1 év időtartamra biztosítja az elhelyezést és az ellátást az időskorúak számára, ami szükség szerint 1 évvel hosszabbítható. 
Az intézménybe az ország minden részéről jelentkezhetnek a családok. Az idősek ápolása, gondozása mellett az ellátottaknak mentális állapotuknak megfelelő programokat biztosítsunk: közösségi programokat, egyéni beszélgetéseket, tanácsadásokat, ünnepekhez kapcsolódó, illetve játékos foglalkozásokat. Ezek célja többek között a passzívabb vagy mozgásszervi panaszokkal küzdő lakók „megmozgatása”, aktivizálása fizikai megterhelés nélkül. Az idős korral járó demencia sokakat érint, ezért munkatársaink törekednek arra, hogy az ellátottak kognitív funkcióit személyre szabottan szinten tartsák, képességeik romlását mérsékeljék.


A számok tükrében 

Az intézmény 28 fő elhelyezését tudja biztosítani, amelyhez 10 db 2 ágyas és 8 db 1 ágyas szoba áll a rendelkezésre. 11 fős szakmai személyzet segíti az ellátottakat a nap 24 órájában: az intézményvezető mellett mentálhigiénés munkatárs, orvos, 4 fő szakápoló és 4 fő kisegítő munkatárs biztosítják a folyamatos felügyeletet, ápolást, gondozást. 


Kapcsolat

Amennyiben érdeklődne az Idősek Gondozóházában nyújtott ellátás iránt, az alábbi elérhetősegen tudja felvenni a kapcsolatot illetékes munkatársunkkal:

E-mail: dunavarsany.gondozohaz@segelyszervezet.hu