Országos Segélyközpont

Alapítás éve: 
2011
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Segélyközpontunk kezeli a szervezethez érkező segélykérelmeket, melyek krízishelyzetben lévő egyének és családok részéről érkeznek az ország egész területéről. 


Hogyan segítünk? 

A segélyezés célja elsősorban azoknak a szükséghelyzeteknek az enyhítése, kezelése, amelyek a kérelmező családok életét súlyosan nehezítik. A támogatás formáját a kérelmező aktuális élethelyzete és szükségletei alapján határozzuk meg. Minden beérkezett kérelmet egyedileg bírálunk el. A személyre szabott, szakszerű segítségnyújtás és a kialakult nehézségek mielőbbi megszüntetése érdekében szakembereink minden esetben megvizsgálják, milyen támogatási forma lehet a legmegfelelőbb az adott probléma leküzdésére. A segítségnyújtás kiterjedhet az adósságkezelési tanácsadásra, természetbeni támogatásra (pl. tartós élelmiszer, ruhaadomány, tanszertámogatás stb.), illetve jelenthet rezsi kifizetésében nyújtott segítséget, valamint szociális és információs tanácsadást is. 
Azokban az esetekben, amikor - forrás vagy kompetencia hiányában - nem tudunk támogatást nyújtani, a kérelmezőket tájékoztatjuk arról, hogy az állami ellátórendszeren belül milyen támogatási formákat vehetnek igénybe. 


A számok tükrében 

Szervezetünkhöz évente több mint 20 000 megkeresés érkezik. Átlagosan évente 6000 esetben tudunk – jellemzően természetbeni – támogatást nyújtani.

Hírek

Egész évben országosan több száz olyan családot segít tűzifával az Ökumenikus Segélyszervezet, akiknek nem lenne önerőből pénze megvásárolni a fűtőanyagot.
200 doboznyi tartósélelmiszer összeállítását kezdte meg a Segélyszervezet:.a z adománycsomagok összeállításában és az első csomag kiszállításában Wolf Kati, Katus Attila és Szabados Ági önkéntesek segítettek. 
Ismét nagyszabású adománygyűjtést hirdettek a Műegyetemi Villanyfényes Bajnokság szervezői.