Szociális és Fejlesztő Központ, Eger

Pszichiátriai Betegek Nappali Intézménye

Alapítás éve: 
2017
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Mentális és pszichiátriai problémával élő, Heves megyei, 18. életévüket betöltött lakosok számára nyújtunk szociális szolgáltatásokat. A szolgáltatások igénybevétele ingyenes, s önkéntes alapon történik. Elsősorban olyan önellátásra képes pszichiátriai betegek és hozzátartozóik vehetik igénybe szolgáltatásainkat, akiknek orvosi kezelésük mellett javasolt a kiegészítő gondozás igénybevétele.


Hogyan segítünk? 

A szakellátást igénybevevők komplex pszicho-szociális rehabilitációját, a társadalomba és a közösségekbe történő visszailleszkedését segítjük. 

Mivel a betegek számára kifejezetten fontos a közösséghez tartozás, olyan napközbeni és hétvégi programokat szervezünk, melyekbe minél többen bekapcsolódhatnak, tartalmasan tölthetik el a szabadidejüket, és közben megoszthatják problémáikat is. Az olvasóklub, filmklub, kreatívműhely és például kirándulás közösségi programok szervezése mellett többek között egyéni és csoportos tanácsadásokat, valamint tisztálkodási és mosási lehetőséget is biztosítunk az ellátottak számára. 

A szakellátás mellett lehetőséget kívánunk biztosítani a központ melletti lakótelepen élő családok számára is, hogy különböző közösségi programokba bekapcsolódhassanak. Ezen szolgáltatásokkal egyúttal a helyi közösséget építve szeretnénk bevonni családokat a problémák, nehézségek együttes megoldásába. 


A számok tükrében

A pszichiátriai betegek nappali intézménye 90 főt tud ellátni.