Szociális és Fejlesztő Központ, Kaposvár

Gyermekek és Fiatalok Fejlesztőháza

Alapítás éve: 
2016
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Segélyszervezetünk kaposvári fejlesztő programja a legfiatalabb korosztályra, a 0-3 éves gyermekekre fókuszál a város kaposszentjakabi részén, ahol több rászoruló család él. 


Hogyan segítünk? 

A Segélyszervezet Kaposváron is az esélyteremtésre helyezi a hangsúlyt. A komplex tevékenységünkbe illeszkedő, gyermekeket fejlesztő munkát a legkisebbek támogatásával kezdjük: rendszeres foglalkoztatásokkal segítjük a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekek egyénre szabottan, egyedi képességeiket figyelembe véve, a saját tempójukban javítsák azokat a lemaradásokat, amelyek későbbi életkorban rögzülhetnek, és tanulási-, figyelmi- és magatartási zavarokhoz vezetnek. Ezenkívül aktívan elősegítjük a gyerekek szociális kompetenciájának (éntudatosság, önszabályozás, motiváció, társas készségek stb.) kialakítását és fejlődését. 
Családok, szülők támogatásával is foglalkozunk: lehetőséget biztosítunk optimális szülő-gyermek kapcsolat kialakítására, gyereknevelési kompetenciák erősítésére, társas kapcsolatok kialakítására. 
Mindezt szakemberek (védőnő, családsegítő, gyermekorvos) bevonásával és segítségével tesszük.


Tevékenységeink

•    korai fejlesztés- gyógypedagógus szakember irányításával egyénre szabott terápiák alkalmazása
•    gyermekek képesség felmérése
•    segítségnyújtás a szabadidő hasznos eltöltésében: játék-ének-mese, kézműves foglalkozások
•    életviteli, gondozási és gyógypedagógiai tanácsadás
•    egészséges életmód kialakítása
•    közösségi együttlét

Hírek

500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON az évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az első csomagokat Kaposváron vehették át a kisgyermekek.
38 millió forint gyűlt össze az idei tanév utolsó napjával lezárult Felhőtlen gyermekkor elnevezésű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampány során.
A Segélyszervezet szeretet.éhség. adománygyűjtéséhez kapcsolódóan mintegy 150 gyermek számára szervezett adventi élménynapot december 1-jén a karitatív szervezet kaposvári központja.