Szociális és Fejlesztő Központ, Kaposvár

Biztos Kezdet Gyerekház

Alapítás éve: 
2016
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

Intézményünk a Kaposvár kaposszentjakabi részén élő, 0-3 éves gyermeket nevelő, hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű családoknak nyújt segítséget a gyermekek korai képességgondozásával és a korai fejlesztéshez kapcsolódó speciális szolgáltatásokkal. 


Hogyan segítünk? 

Biztos Kezdet Gyerekházunk elsődleges célja a hátrányos helyzetű családokban élő gyermekek fejlesztése és támogatása. Kiemelt feladatnak tekintjük emellett a szülők fejlesztését a gyermeknevelés és a munkavállalás terén. Rendszeres foglalkozásokat szervezünk a gyerekek számára, amelyeken egyénre szabottan, egyedi képességeiket figyelembe véve, a saját tempójukban javíthatják a lemaradásokat. Aktívan elősegítjük a gyerekek szociális kompetenciájának (éntudatosság, önszabályozás, motiváció, társas készségek stb.) kialakítását és fejlődését. A családok, szülők támogatásával is foglalkozunk: elősegítjük az optimális szülő-gyermek kapcsolat, illetve a társas kapcsolatok kialakítását. Mindezt védőnő, családsegítő és gyermekorvos szakemberek bevonásával tesszük. Az intézményben lehetőséget biztosítunk tisztálkodásra és ruházat mosására.


Tevékenységeink

•    Korai fejlesztés gyógypedagógus szakember irányításával 
•    Egyénre szabott terápiák alkalmazása
•    Képességfelmérés
•    Segítségnyújtás a szabadidő hasznos eltöltésében: játék, ének, mese, kézműves foglalkozások
•    Életviteli, gondozási és gyógypedagógiai tanácsadás
•    Egészséges életmód kialakítása
•    Gyógytorna 


Számok tükrében

Évente 90 gyermeknek nyújtunk segítséget.

Hírek

500 gyerek táborozhat az adományozóknak köszönhetően.
500 óvodakezdő csomaggal támogatja az E.ON az évkezdést, az óvodások új életszakaszba lépését. Az első csomagokat Kaposváron vehették át a kisgyermekek.
38 millió forint gyűlt össze az idei tanév utolsó napjával lezárult Felhőtlen gyermekkor elnevezésű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampány során.