Szociális és Fejlesztő Központ, Kastélyosdombó

Szenvedélybetegek Nappali Ellátója

Alapítás éve: 
2010

Kiknek segítünk?

Intézményünk számos szolgáltatásával a Somogy megyei szenvedélybetegeketen és családtagjaikat segíti. Gondozottaink főként az alkoholbetegek közül kerülnek ki, de intézményünk fogad egyéb szerhasználókat, valamint más függőségben (pl. játékszenvedély) szenvedőket is. 


Hogyan segítünk? 

Célunk átfogó, személyre szabott támogatást nyújtani mindazoknak, akik életvitelét megnehezíti valamilyen függőség. Nemcsak átmeneti támogatást nyújtunk a szenvedélybetegeknek, hanem segítünk a hozzánk fordulóknak abban, hogy önállóan meg tudjanak birkózni problémáikkal, nehézségeikkel. 

Ezen célok elérése érdekében intézményünkben a betegeket szociális munkás és terápiás munkatársaink segítik. Támogatást nyújtunk a rászorulóknak az egészségügyi kérdésekben, és további szakemberekkel való kapcsolatfelvételben is. 

A hozzánk fordulóknak segítséget nyújtunk abban, hogy el tudjanak helyezkedni a munka világában. Az erre való felkészülésben fontos szerepet játszik az intézmény területén kialakított háztáji gazdaság. Itt az ellátottak szakértői támogatással végezhetnek mezőgazdasági (növénytermesztési, állattartási) tevékenységet.


Tevékenység

- Élelmiszersegély a rászoruló családoknak
- Fürdési, mosási lehetőség
- Segítség a hivatalos ügyintézésben, önéletrajz készítésben
- Életvezetési, mentálhigiénés tanácsadás
- Tanácsadás a szociális háló nyújtotta lehetőségekről
- Prevenció és a visszaesés megelőzése közösségi programok biztosítása révén


A számok tükrében 

Intézményünk egyszerre 90 főt lát el, aminek köszönhetően hatékony segítséget tudunk nyújtani a településen és környékén élőknek.

Hírek

Óriási érdeklődés övezte az Ökumenikus Segélyszervezet rendhagyó helyszínen megszervezett országos konferenciáját, ahol bemutatta hogyan lehet önálló életet teremteni családi gazdálkodással.
A Quintiles 16 db használt, de még jó állapotban lévő laptopot és 9 nyomtatót, illetve multifuknciós gépet adott át a Segélyszervezet egyik budapesti szociális és fejlesztő központjában.