Szociális és Fejlesztő Központ, Szendrő

Alapítás éve: 
2013
Intézmény email cím: 

Kiknek segítünk?

A Szendrő városában élő hátrányos és halmozottan hátrányos családok számára nyújtunk segítséget kisgyermekek korai fejlesztésével.
Központunk Biztos Kezdet Gyerekházat működtet, melynek célja a 0-3 éves korú gyermekek korai fejlesztése.


Hogyan segítünk? 

A Gyerekház célja 0-3 éves gyermekek korai fejlesztése. Szakemberek bevonásával, védőnői szolgáltatás igénybevételi lehetőségével próbáljuk megkönnyíteni a nehéz körülmények között élő családok életét. A gyermekek ingyenesen juthatnak tízóraihoz, fejlesztő foglalkozásokhoz, valamint gyógytornász, pszichológus, korai fejlesztő szakember, mozgásfejlesztő szakember segítségéhez. A Gyerekház nem kötelezően látogatandó, teljesen önkéntes alapon működik, mindenki számára nyitva áll.

A szülőknek segítséget nyújtunk munkahely keresésben, önéletrajzírásban. Ezenfelül nekik szólnak a szülői fórumok, illetve egyéni konzultációk, melyek gyermeknevelésről, családi mindennapokról, a szülők gyerekkoráról és gyermeknevelési lehetőségekről szólnak. A munka nélkül maradt szülőket felkészítjük az álláskeresésre, a lehetőségek felkutatására; illetve segítünk az önéletrajzírásban és a motivációs levél elkészítésében, valamint az állásinterjún való megjelenésben és viselkedésben. 

Aktívan részt veszünk a közösségi életben: havonta legalább egy alkalommal közösségi programot rendezünk, mely vagy egy jeles naphoz/ünnephez kapcsolódik, vagy csupán közösségformáló szereppel nyit kaput az idelátogató családoknak. Együttműködünk a helyi Gyermeksegítő Szolgálattal, Védőnői Hálózattal, a Városi Önkormányzattal, valamint a gyermekorvossal és az Egészségfejlesztési Irodával.

 

Hírek

Szolnok és Miskolc után Szendrőben is sószobával bővült a segélyszervezet központja.
38 millió forint gyűlt össze az idei tanév utolsó napjával lezárult Felhőtlen gyermekkor elnevezésű figyelemfelhívó és adománygyűjtő kampány során.
A húsvéti ünnep gyermekekkel foglalkozó intézményeinkben is kiemelt esemény. Így március hónap folyamán mindegyik központunkban fontos szerepet kapott a készülődés, valamint a húsvéti élménynap.