Segítség Irakban

Én is segítek!

Adjunk együtt esélyt a visszatérésre, esélyt a maradásra!

Éveken keresztül láttuk a híradókban a háborús képeket az Iszlám Állam térnyeréséről majd legyőzéséről. A 2014-es kezdetek után négy évvel, ma a legtöbb iraki településen már béke van. Több mint 3 millió belső menekült már visszatért, de ami fogadta őket nem sok okot adott a reményre és a maradásra: lebombázott házak, lerombolt iskolák és templomok...

Az Ökumenikus Segélyszervezet 2016 óta állandó jelenléttel és segélyprogramokkal segíti a visszatérőket, köztük kiemelt figyelmet fordítva az üldözött keresztényekre. Házakat teszünk újra lakhatóvá, iskolákat működővé, minden eszközzel segítve a családokat az újrakezdésben. Hogy legyen esélyük a helyben boldogulásra, hogy ne kelljen nekik is megint – immár végleg – elindulniuk...

Most újra adománygyűjtést hirdetünk! Segíts, hogy esélyt adhassunk a háború után visszatérő családoknak az újrakezdésre, a maradásra, a helyben boldogulásra. Csatlakozz Te is az összefogáshoz!


Hogyan segíthetek?


Személyes történetek

A helyszínen dolgozva munkatársaink naponta találkoznak azokkal a személyes sorsokkal, melyek egy-egy híradós riportból nem látszanak: a mindenüket elvesztett családok, a vallásuk miatt üldözött keresztények, a legszörnyűbb háborús borzalmakat átélt gyermekek történeteivel. Helyszínen lejegyzett történeteket feldolgozva Lackfi János költőt kértük meg, hogy az irodalom eszközeivel segítsen közelebb hozni, miket is élhettek át ezek az emberek, tőlünk nem is olyan távol.

Kattints ide vagy az alábbi képekre és hallgasd meg a teljes történeteket Lackfi János előadásában!

 


Tevékenységünk Irakban

További információk eddigi, Észak-Irakban folytatott munkánkról 


Iraki segélyprogramunkat online adományozással vagy banki átutalással a 11705008-20464565-os OTP számlaszámra, a közlemény rovatban "Irak" megjelöléssel lehet támogatni.

Minden kis segítségre szükség van!

Hírek

Egy éven belül második alkalommal szervezett adománygyűjtést a háború után visszatelepülő iraki keresztény családok megsegítésére a Magyarországi Evangélikus Egyház.
Az unitárius egyház valamennyi gyülekezete gyűjtést hirdet a következő hetekben, s egy vasárnapi perselypénzt ajánl fel.
„Esély a visszatérésre, esély a maradásra!” - országos adománygyűjtést indított iraki segélyprogramjának támogatására az Ökumenikus Segélyszervezet

Partnerek