Játék határokkal

A Játék határokkal program célja a szerencsejáték-függőség kezelése és megelőzése komplex módon: a prevención, az integráción és a disszemináción keresztül. 
A program 2012-ben modellprogramként indult útjára a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet és a Humánum Kft. szakmai együttműködésében, és mára már egy hiánypótló kezdeményezéssé nőtte ki magát.


Játék határokkal pályázat 2019 - Meghosszabbított jelentkezési határidő!

Értesítjük az általános és középiskolákat, hogy a „Pályázat a Játék határokkal szerencsejáték-függőségi prevenciós programban részvételre”  felhívásra meghosszabbított határidővel, június 14. (péntek) 16:00-ig várjuk az iskolák jelentkezését az egész ország területéről!

Nyílt pályázat útján most újabb 12 iskola csatlakozhat és nyerhet el bruttó 800 ezer forintos támogatást a Nemzeti Népegészségügyi Központ által is ajánlott program megvalósítására.
2019. június 14-ig várja a pályázatokat a Játék határokkal program, melyre általános- vagy középiskolák alapítványai jelentkezhetnek. A nyertesek a támogatásból saját szakembereik képzését, a foglalkozásokban való szerepvállalásukat, a reprezentációs költségeket és a szabadidős eszközöket finanszírozva valósíthatják meg a prevenciós foglalkozásokat 2 osztályban a 2019/2020-as tanév során.

A pályázat részletei ide kattintva tekinthetők meg.


Információs pontok az ország 7 városában

2017-ben a program új elemmel bővült: létrejött az Információs pontok hálózata, amely 7 helyszínen (Budapest, Debrecen, Miskolc, Kaposvár, Orosháza, Sopron, Szolnok) nyújt segítséget az érintetteknek. A hálózat kialakításának célja volt, hogy létrejöjjön egy ezzel a problémakörrel felkészülten foglalkozó hálózat, amely az érintetteknek hatékony és valós segítséget biztosít, és aktívan működő kapcsolatrendszert és kommunikációs csatornát épít ki a szerencsejáték-függőség témájával foglalkozó intézmények, az ellátórendszer tagjai között. 


Prevenció

A prevenciós munka során a szakemberek rendhagyó osztályfőnöki órákat és szabadidős klubfoglalkozásokat tartanak általános és középiskolákban a diákok számára. A tanórákon elsősorban elméleti ismeretek átadására törekszenek, a klubfoglalkozásokon pedig a közösségi játék és élmény megélése a cél, hiszen a közösséghez tartozás és az ehhez kapcsolódó pozitív tapasztalatok hozzájárulhatnak a függőségek elkerüléséhez. 


Integráció: csoportfoglalkozások függőknek és hozzátartozóiknak?

A Játék határokkal program a megelőzés mellett a kezelésre is nagy hangsúlyt fektet. Az integrációs programelemben a szakemberek az érintettek és hozzátartozóik számára csoportfoglalkozásokat tartanak, amelyek bárki számára nyitottak, ingyenesek. 
A csoportokhoz Debrecenben, Budapesten, Miskolcon, Kaposváron, Orosházán, Sopronban és Szolnokon lehet csatlakozni!


Disszemináció

A disszemináció során egyrészt a szakma, másrészt a szélesebb társadalmi rétegek figyelmét is felhívjuk a problémára. Ennek érdekében szakmai napokat szervezünk, rajzpályázatot hirdetünk, fesztiválokon vettünk részt, valamint kiadványokon, plakátokon, szórólapokon keresztül is népszerűsítjük a programot.

A médiatáborokban készült videók ide kattintva tekinthetők meg.

Eredmények


Bővebben

Még többet tudhatsz meg a modellprogramról készített kiadványunkból - kattints. 
A programmal kapcsolatos dokumentumok az oldal alján tölthetők le.


Videó

Hírek

A fiatal generációt is veszélyezteti a szerencsejáték-függőség, ezért az Ökumenikus Segélyszervezet a Szerencsejáték Zrt. támogatásával különös figyelmet fordít a diákok védelmére.
A Játék határokkal modellprogram keretében immár 24 oktatási intézményben tartanak prevenciós órákat.
A Segélyszervezet és a Szerencsejáték Zrt. közös, 2012 óta működtetett „Játék határokkal” elnevezésű programja idén újabb fontos szolgáltatással bővítette tevékenységét.

Partnerek

Intézmények