Partnereink mondták

Megkérdeztük a velünk régebb óta együttműködő vállalatok képviselőit, miért választottak - és választanak újra és újra - éppen minket partnerül a segítségnyújtásban.  A válaszokat vágatlanul, szelektálás és szerkesztés nélkül tesszük közé.


Huczka István - ügyvezető igazgató, Whirlpool Hungary

Az együttműködésünk egy rajzpályázat kapcsán  indult el, és azóta stratégiai partnerekként számos rászoruló családnak tudtunk segítséget nyújtani. Számunkra nagyon fontos, hogy  cégünk a társadalmi felelősségvállalás területén is jelen legyen és ezt is professzionális módon tegye. A Segélyszervezeten keresztül az apróbb felajánlásaink mellet a nagyobb vállalásaink is az utolsó fillérig jó célt szolgálva  érnek célba. Amióta megismertem a filozófiájukat és tevékenységüket a magán felajánlásaimat is rajtuk keresztül teszem meg, így garantáltan megfelelő helyre kerül a támogatásra szánt összeg. Megbízhatóságuk és elkötelezettségük megkérdőjelezhetetlen. 

Még mindig meglep, de emellett meg is nyugtat az a profizmus, ami jellemzi őket. Egyszerűen, gyorsan és hatékonyan működnek. Tőlük a segítség mindig időben érkezik és mindig a megfelelő helyre. 

Felemelő érzés, hogy  a Segélyszervezettel együttműködve rászoruló embereken segíthetünk. Boldogságot látni olyan emberek szemében, akik elkeseredésükben szinte már  feladták. Újragyújtani a  hit a bizalom mécsesét szívükben és lelkükben. 

Büszkeséggel tölt el, hogy a Segélyszervezet méltónak tartja cégünket a stratégiai partnerségre.


Pálfalvi Márta - vállalati kapcsolatok igazgató, TESCO Magyarország

Az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját azért támogatjuk évek óta, mert hosszú távú célokért dolgozik. Számunkra nagyon fontos az, hogy ne egyszeri, rövid távú alapon gondolkodjon az a szervezet, amellyel kapcsolatban állunk, hanem olyan igazi segítséget nyújtson, amellyel valós kiutat tud ajánlani a nehéz helyzetben levőknek.

Nagyon sok pozitív tapasztalatunk van a Segélyszervezettel kapcsolatban, de amit elsősorban kiemelnék, az az átláthatóság. Ez a másik rendkívüli fontos szempont egy nagy vállalat számára, hogy mindig pontosan tudja az utolsó fillérig, utolsó termékig, hova ment a segítség, mire fordították. Az Ökumenikus Segélyszervezetnél ez egy nagyon erős pont, mindig átlátható a működése.

Nagyon fontos tapasztalatunk az, hogy nagyon odafigyel a partnerek igényeire a Segélyszervezet, megadja azt az elismerést a partnereknek, amire – ha titkon is – mindenki vágyik, amikor segít. Nem feltétel az, hogy megkapja az ember az elismerést, de jól esik, és erre a Segélyszervezet nagyon nagy figyelmet fordít. Mindig tudnak olyan hosszú távú célokat mutatni, amikhez mi tudjuk a támogatásunkat igazítani.

Számomra két kiemelkedő élmény volt eddig partnerségünk során: az egyik, amikor először jártam a szolnoki központjukban. Ott találkozhattam azokkal, akiknek a támogatásunk valójában megy. Kicsit megismerhettem őket, beleláthattam sorsukba, és láttam, mennyire komoly az a munka, erőfeszítés, ami ott folyik. A másik pedig az árvíz. Amikor kimentünk segíteni az árvíz idején, ott azzal szembesültem, milyen kézzel fogható tud lenni ez a munka.


Ács Zoltán és Greskovits Dávid - ügyvezető igazgatók, Meditop Gyógyszeripari Kft.

A vállalat megalakulása óta egyetértettünk abban, hogy az elesetteket, a bajba jutottakat támogatnunk kell - anyagi lehetőségeink függvényében. Számunkra sokat jelent, hogy van egy professzionális alakulat, az Ökumenikus Segélyszervezet, amelynek oly sok tapasztalata van, hogy képes útmutatást nyújtani, s eldönteni, hol a legnagyobb baj, hol kell segíteni.

Sosem csalódtunk a szervezetben, a pénz mindig odament, ahová kell. Mivel elfoglalt üzletemberek vagyunk, mindig örültünk, amikor valami konkrét munkára hívtak: szegények lakását, kórtermeket kifesteni, ételt osztani, és így tovább. Nekünk ez nagy segítség, mert nem biztos, hogy lenne időnk körültekintően dönteni, és bizony az is lélekerősítő, hogy ilyenkor jó emberek társaságában vagyunk.

Rengeteg szívszorító élményben volt részünk az elmúlt években, legutóbb Dunabogdányban, a nagy árvíz idején tapasztaltuk meg, hogy "azért a víz az úr", de a gyors segítség életeket ment, és reményt ad az embereknek, valamint megerősíti őket abban, hogy érdemes hinni az emberek jóságában.