Nemzetközi partnerek

Segélyszervezetünk számos nemzetközi szövetség aktív és elismert tagja.

Az egyes kormányzati és nem kormányzati szervezetekkel való kapcsolatunk átível az országhatárokon: alapításunk óta jónéhány külföldi szervezettel működünk együtt a segítségnyújtásban. Az együttműködések révén nyert gazdag tapasztalatok és kapcsolatrendszer nagy segítséget jelentenek a különböző programokkal kapcsolatos koordinációban, a hatékony, összehangolt segítségnyújtásban.


Európai Unió - EuropeAid és ECHO

Partnerünk a nemzetközi fejlesztésben - katasztrófák esetén egyedüli magyar segélyszervezetként működünk együtt az ECHO-val, az EU humanitárius főigazgatóságával.

2003-ban Magyarországon egyedüliként  keretszerződést kötöttünk az ECHO-val, az EU humanitárius segítségnyújtásért felelős szervével, amely lehetővé tette, hogy az Európai Unió támogatásával hajthassunk végre humanitárius akciókat. Ezenkívül az EU fejlesztési tevékenységét koordináló szerve, a EuropeAid finanszírozásával és ENSZ együttműködés keretében is számos hazai és nemzetközi segély- és fejlesztési programot hajtottunk végre. Tovább a EuropeAid és az ECHO honlapjára.


ACT Alliance - Genf

Tagjai vagyunk a világ legnagyobb, egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő humanitárius szövetségének. 

Szinte alapításának pillanatától szorosan együttműködünk az ACT Alliance-szel (Action by Churches Together), az egyik legnagyobb, egyházi hátterű segélyszervezeteket tömörítő nemzetközi szervezettel. Az ACT kötelékében – annak egyedüli magyar tagjaként – számos nemzetközi humanitárius és fejlesztési programban vállaltunk aktív szerepet. Tovább az ACT Alliance honlapjára.


ACT Alliance EU – Brüsszel

Együttműködésben az európai segélyszervezetekkel.

Az ACT Alliance EU elődje az 1990-ben alakult APRODEV elsősorban az Egyházak Világtanácsával kapcsolatban álló európai segélyszervezetek együttműködését hivatott erősíteni. 2015 január 1-től az APRODEV integrálta tevékenységét az ACT Alliance-szel. Azóta ACT Alliance EU néven folytatja tevékenységét, segítségével jelenleg 14 segélyszervezet kooperál egymással. Kiemelt feladata az Európai Unió észak-déli ügyekkel foglalkozó intézményinek döntéshozatalának befolyásolása a fair és igazságos bánásmód hirdetésének, illetve a szegénység felszámolásásnak érdekében. Tovább az ACT Alliance EU honlapjára.


EURODIACONIA – Brüsszel

Érdekérvényesítés európai uniós szinten.

Az EURODIACONIA egy európai egyházakból és civilszervezetekből álló szövetség, mely nemzeti és nemzetközi szinten működik. Tagjait a református, anglikán és ortodox egyházak hagyományaiból gyökerező keresztény hit jellemzi. A szervezet diakóniai és szociális intézményeket, valamint egyházi közösségeket köt össze, és a társadalom civil tagjaival is együttműködik. Tovább az EURODIACONIA honlapjára.