Vállalati önkéntesség

A társadalmi felelősségvállalásban élen járó vállalatok körében az utóbbi években a támogatás egyik méltán népszerű formájává váltak a vállalati önkéntes programok. Mindez nem véletlen, hiszen a vállalati önkéntesség olyan társadalmi befektetés, amely mindegyik fél számára hosszú távú tartós előnyökkel jár. A vállalati önkéntes programban résztvevő munkatársak a mindennapi munkától eltérő környezetben és feladatkörben ismerhetik meg egymást a közösen eltöltött idő során. Az új tapasztalatok, a közös alkotómunka remek lehetőséget teremt arra, hogy igazi csapattá kovácsolják a résztvevőket. 

Széleskörű tevékenységünkön és 12 településen lévő szociális és fejlesztő központjainkon keresztül számos lehetőséget kínálunk partnereinek arra, hogy 1 vagy akár több napos program keretében a vállalat segítő szándéka valós értékteremtésben tudjon megnyilvánulni. 

Az egyszerű kétkezi fizikai tevékenységek mellett egyre népszerűbbek a tudatosan tervezett, átfogó, a vállalat támogatói stratégiájába illeszkedő programok is. A programok előkészítése minden esetben a valós igények felmérésén alapul, legyen szó szociális intézményben végzendő tevékenységről, a segélyszervezet adott szemléletformáló, adományszervezési programjában vagy egy-egy segélyakciójában való részvételről. Szakembereink minden esetben elkészítik az esemény pontos forgatókönyvét, eszköz- és anyagigényét, és a program elfogadását követően teljes körűen megszervezik, lebonyolítják azt.   

A vállalati önkéntes programok során kiemelt hangsúlyt fektetünk az érzékenyítésre, arra, hogy a munkatársak számára bemutassuk a társadalmi problémát, amely enyhítésében, megoldásában részt vállalnak. A vállalattal egyeztetve lehetőség szerint a munkába bevonjuk a kedvezményezett célcsoport tagjait is, így közös erővel szépülhet meg egy hajléktalan ellátó környezete, az átmeneti otthonainkban élőkkel együtt készülhet el az intézmény veteményeskertje, vagy a gyermekekkel közösen élhetik át a munkatársak az ünnepi készülődés örömeit.
Ismerje meg referenciáinkat, és keresse munkatársunkat, hogy Önnek is elkészíthessük igénye szerinti ajánlatunkat.