Koronavírus

SEGÍTS, HOGY A JÁRVÁNYHELYZETBEN IS SEGÍTHESSÜNK! 

A koronavírus járvány gazdasági és társadalmi hatásai minden embert, céget és szervezetet mélyen érintenek. Fontos, hogy saját problémáink mellett ne feledkezzünk meg azokról sem, akiket eleve nagyon nehéz helyzetben értek a világjárvány következményei: akiknek nincs biztonságot adó otthonuk, akiknek nincsenek tartalékaik. Segélyszervezetünk küldetése, hogy az összefogás erejével segítsük a bajbajutottakat és nélkülözőket, változatlan akkor is, amikor minden korábbinál nagyobb kreativitásra és bölcsességre van szükség, hogy jól segítsünk. 

Ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk,
ne engedjük el a bajban a rászorulók kezét!


Rászorulók ezrei számítanak ránk

Átmeneti otthonokban élő családok, akiknek nincs máshol „otthonmaradni”, ezért szigorú ki- és bejárási tilalom mellett a következő hónapokban a Segélyszervezet kell, hogy biztosítsa teljes ellátásukat, és a gyerekek digitális oktatásban való részvételét.

Intézményeink látókörében élő hátrányos helyzetű családok, akiket eleve nehéz helyzetben értek utol a járvány következményei, és még kilátástalanabbá válik küzdelmük a napi megélhetésért.

Hajléktalanok, akik a Segélyszervezet továbbra is nyitva tartó intézményeiben remélhetnek csak segítséget a védekezésben. Munkatársaink mindennapi küzdelmet folytatnak, hogy higiéniás szerek biztosításával és folyamatos edukációval segítsék a megelőzést.


Hogyan segíthetsz?

A Segélyszervezet munkáját a veszélyhelyzetre való tekintettel kizárólag az alábbi módokon lehet támogatni:

Bankkártyás adományozással a  itt, a honlapon,
illetve a 11705008-20464565 számlaszámon, „koronavírus” megjelöléssel.

Köszönjük!

Hírek

Ezer forintból most egy az Ökumenikus Segélyszervezet otthonában élő gyermek napi ellátását lehet segíteni.
Az áruházlánc 42 millió forint értékű élelmiszeradományával támogatja az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület munkáját.
Munkatársak, önkéntesek és átmeneti otthonok lakói mellett Lévai Anikó jószolgálati nagykövet is segíti a maszkok készítését.