Ygen Humánerőforrás Központ

2009 - 2016

2009-ben az Ökumenikus Segélyszervezet egy új programot indított az álláskeresők támogatása érdekében. A program keretében 2016. június 30-ig segítettük az álláskersőket. Kezdetben ezt Andersen Program néven ismerhették meg az álláskeresők, majd később intézménnyé nőtte ki magát a kezdeményezés és Ygen Humánerőforrás Központ néven lett egyre kedveltebb az álláskeresők körében. 2012-től nemcsak Budapesten, hanem Miskolcon, Orosházán és Szolnokon is elérhetővé váltak munkaerő-piaci szolgáltatásaink. 

Az Ygen Humánerőforrás Központ több mint 10 000 álláskeresőnek nyújtott segítséget, ebből több, mint 4000 volt azok száma, akikkel jellemzően több hónapon át tartó személyre szabott egyéni foglalkozások keretében dolgoztunk együtt.  Ezeken a foglalkozásokon a központ szakemberei feltárták a sikeres elhelyezkedés akadályait, és minden segítséget megadtak azok leküzdéséhez. A program hatékonyságát egyedülálló eredményei mutatják: a résztvevők 60-70%-a sikeresen és tartósan elhelyezkedett. 

2014 nyarán a Heineken Hungária Zrt. jóvoltából minden eladott csapolt Soproni sör árából 10 forintot az Ökumenikus Segélyszervezethez forduló álláskeresők támogatására fordítottak. Ezen társadalmi felelősség vállalás lehetővé tette, hogy a következő két éves időszakban az összegyűlt közel 101 millió forintból még több álláskeresőnek tudjunk segíteni. A már meglévő irodáinkban (Budapesten, Miskolcon, Szolnokon) bővült a tanácsadók, szolgáltatásaink száma, valamint egy újabb városban, Sopronban nyithattunk új irodát.

A Soproni Jóleső Segítség Program keretében két év alatt több, mint 4300 tanácsadási alkalmat tartottak munkatársaink, közel 750 álláskereső vett részt hosszútávú tanácsadási folyamatban, amely komplex 3-12 alkalmas fejlesztést jelentett. Ezeken az alkalmakon személyre szabottan foglakoztunk a hozzánk fordulókkal, akiknek pályaorientációban, pályázati anyag megírásában, próbainterjúk tartásában, pszichológiai tanácsadással, és különböző álláskeresési kompetenciák fejlesztésével segítettek szakembereink térítésmentesen. 

A program keretén belül a Segélyszervezet hazánkban egyedülálló álláskeresői kék számot működtetett, melyet az ország bármely részéről hívhattak az érdeklődők: ezen keresztül ingyenes telefonos tanácsadásban részesülhettek. 

Országosan több rendezvényen, állásbörzén, fesztiválon is részt vettünk, ahol személyesen is megismerkedhettek az érdeklődők szolgáltatásainkkal, regisztrálhattak hozzánk, vagy a helyszínen kipróbálhattak egy mini-tanácsadáson való részvételt. 

A Soproni Jóleső Segítség Program részeként általunk rendezett „Álláskeresők Napja” rendezvénysorozat 10 állomásán (Budapest, Miskolc, Szolnok, Sopron, Kaposvár, Pécs, Debrecen, Veszprém, Kecskemét) az álláskeresők érdekes előadásokon való részvétel mellett munkáltatókkal is találkozhattak, ahol személyesen jelentkezhettek egy-egy állásra, és személyesen érdeklődhettek, informálódhattak a helyi lehetőségekről.

A Soproni Jóleső Segítség Program 2016. június 30-án ért véget. A program részletes leírása, további eredményei az alábbi projektbeszámolóban olvashatók.

Hírek

Több mint 300 álláskereső vett részt a Segélyszervezet és a HEINEKEN Hungária által életre hívott Soproni Jóleső Segítség program pécsi rendezvényén.
Több száz álláskereső vett részt a Segélyszervezet és a HEINEKEN Hungária által életre hívott Soproni Jóleső Segítség program miskolci egész napos rendezvényén.
Közel háromszáz álláskereső vett részt a Segélyszervezet és a HEINEKEN Hungária által életre hívott Soproni Jóleső Segítség program szolnoki egész napos rendezvényén.